Hendrick’s släpper sommarfräsch gin i begränsad upplaga

Hendrick's Flora Adora Gin

Hendrick's senaste tillskott i limiterade serien ”Cabinet of Curiosities” hämtar smakprofilen från grönskande trädgårdar.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-04-11 14:19  |  Lästid: 2 minuter

Hendrick’s är en favorit bland världens ginkonnässörer. Förutom att göra en god gin har den skotska ginproducenten även populariserat receptet med gurka i stället för den sedvanliga citronskivan.

Lagom till vårens intåg har man tagit fram en gin i begränsad upplaga i ginserien Cabinet of Curiosities. Som namnet antyder hämtar Hendrick’s Flora Adora sin smakprofil från grönskande trädgårdar. Den blommiga smaktonen följs av enbärs- och koriandertoner. För de lite mindre tränade smaklökarna är det smakbeskrivande ordet vi letar efter här somrig.

Flaskans yttre och etikettens viktorianskt flirtande design gör sig dessutom mycket bra på första raden i barvagnen eller barskåpet.

Sommarfräsch gin.

Hendrick's Gin tillverkas på Hendrick’s Gin Palace, på den karga Ayrshire-kusten i sydvästra Skottland. Hendrick's Master Distiller Lesley Gracie tycker att det är fascinerande att iaktta pollineringen av växter i sin trädgård och har därför använt botaniska blommor som inspiration och infusion i Hendrick's Flora Adora.

”Med Flora Adora har jag inspirerats av de växter som har störst förmåga att locka till sig fjärilar, bin, humlor och andra pollinatörer. Det är fascinerande för mig hur en del blommor verkar locka mer än andra. Och det är just dessa blommor och deras dofter, de nästan magiska aromerna vilka ger naturen liv, som jag har velat fånga in i Flora Adora”, säger Lesley Gracie, Master Distiller på Hendrick’s Gin.

Hendrick’s Flora Adora finns tillgänglig i limiterad upplaga på Systembolaget från och 21 april 2023. En flaska à 70 centiliter kostar 499 kronor och har artikelnummer 3893501.

Drinkrecept: 3 vår- och sommardrinkar baserad på Hendrick''s Flora Adora

Flora Adora Tonic

Recept för 1 drink, du behöver:

5 cl Hendrick’s Flora Adora Gin
15 cl Tonic
Gurkskiva
Is

Gör så här:

Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is. Rör om lätt och toppa med Tonic. Garnera med en gurkskiva, servera och njut! 

Flora Adora Clover Club

Recept för 1 drink, du behöver:

5 cl Hendrick’s Flora Adora
2,5 cl färskpressad citronjuice
2 cl hallonsirap
1 äggvita
Is

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en cocktailshaker och skaka hårt tills den är väl kyld. Dubbelsila i ett kylt coupeglas.

Flora Adora Clover Wildgarden Cup

Recept för 1 drink, du behöver:

5 cl Hendrick’s Flora Adora
2,5 cl citronjuice
2,5 cl sockerlag
Sodavatten
4 hallon, 6 myntablad och 3 gurkskivor
Is

Gör så här:

Fyll glaset med isbitar. Addera hallon och mynta i glaset, tillsätt Hendrick’s Flora Adora, citron och sockerlag. Blanda försiktigt. Toppa med sodavatten, blanda försiktigt igen och garnera med gurka.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-11 14:30