Hoppa till innehåll

Hernö Gin Bar öppnar i Stockholm 10 september – det här kan vi förvänta oss

bild på utsidan och insidan av Hernö gin bar
Robin Åberg

Fredagen 10 september slår världens bästa gindestilleri upp dörrarna för sin nya bar på Södermalm. Mängder med gin och norrländskt stämning utlovas.

Framgångssagan som är Hernö Gin fortsätter att expandera. Efter att ha vunnit en hel radda priser runt om i världen för sina olika ginsorter kliver de nu in i krogbranschen med det alldeles egna stället Hernö Gin Bar på Hornsgatan 1 i Stockholm.

Hernö Gin Bar kommer kunna bjuda på 237 kvm ginupplevelse med en cocktailbar och restaurang i gatuplan samt en provningslokal en trappa ner. På plats kommer gästerna kunna gotta sig med gincocktails i toppklass, en meny bestående av smårätter med norrländsk touch samt en schysst miljö där känslan av Hernö Gins hemort Dala återskapats.

Under sommaren har Hernö Gin tillsammans med koncept- och inredningsbyrån Spik Studios jobbat hårt för att skapa en gemytlig känsla som ska omfamna gästerna. Ett arbete som verkar varit framgångsrikt.

– Vi vill att Hernö Gin Bar ska ha en hög mysfaktor där våra gäster känner sig som hemma. Nu är vi äntligen där. Färger, textilier, inredning och ja, allt, känns så rätt. Olika typer av miljöer skapar en helhet som andas Hernö Gin, skandinavisk design och har känslan av det lilla extra. En skön, ombonad lounge-feeling med hög trivselfaktor, säger Elin Sahlman, försäljningsansvarig och projektledare för etableringen av Hernö Gin Bar i Stockholm.

Under öppningshelgen 10-11 september kommer det gå att möta ginmästarna från Hernö och, låt oss anta, en mängd ypperliga ginsorter. Längre fram kommer det även att gå att boka lokalen för evenemang, gruppaktiviteter och andra festligheter.

Intresset sägs vara stort så om du vill vara säker på att få vara en av de allra första som får frossa i världens bästa gin kan du boka plats till öppningsdagarna här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.