Hoppa till innehåll

Hernö Gin släpper ny gin som verkligen bara är gin

Hernö Botanical Flavoured Gin

Prisbelönta Hernö Gin är trötta på alla modeord inom marknadsföringen av gin. Deras nya gin Hernö Botanical Flavoured Gin skippar allt nonsens och fokuserar på att göra en bra gin på bara två kryddor.

”Inget fejk. Inga sagor. Inget buzz. Bara gin”, så inleder prisbelönta Härnösandsdestilleriet Hernö Gin sitt brandtal till pressmeddelande för sitt nya gin Hernö Botanical Flavoured Gin.

Hernö är trötta på alla buzzwords i branschen och vill tränga igenom bruset genom att göra en produkt som är skapad på endast två kryddor: enbär och koriander.

”Producenter världen över försöker överträffa både sig själva och varandra med ordvrängerier, onödiga tillsatser och formuleringar som förvirrar och förför konsumenten. Det tycker vi är fel. För att ta ställning har vi skapat en produkt som är raka motsatsen till allt detta. Vi har skalat av allt som går och förtydligat det vi vill säga i debatten med ett gin som är smaksatt med endast två kryddor. Bara gin helt enkelt, säger Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Kvalitet och hantverk slår alla tänkbara buzzwords, menar Hernö. Som din favoritlåt i ett par brusreducerande hörlurar. Det här är ginets motsvarighet:

”Låt oss presentera Hernö Brilliant Official True Artistic Natural Innovative Complex Finest Legacy Aromatic Vibrant Original Ultra Rare Epic Delicate Gin. Utan buzzwords blir det Hernö Botanical Flavoured Gin. En no buzzword gin”, säger Andreas Ohlsjö, Head of Brand and Design på Hernö Gin.

I destilleriets storsäljare Hernö Dry Gin, som också ligger till grund för många av Hernös övriga produkter, använder man sig av åtta olika kryddor och örter. Trots att Hernö Botanical Flavoured alltså enbart innehåller två kryddor ger ginen en smakprofil med bibehållen Hernö Gin-karaktär med tongivande enbär, en blommig kryddighet samt lakritstoner med viss sötma.

Den nya ginen finns att beställa på Systembolaget i dag (nr 58877) och kostar 367 kronor för en flaska à 50 centiliter. Ginen går också att beställa på Hernö Gin Bar på Södermalm i Stockholm.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Credits
Foto: Hernö Gin:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.