Hoppa till innehåll

Norrländskt samarbete när Hernö Gin släpper gin att sippa på

en flaska hernö sipping gin med vit etikett
Robin Åberg

Caféfavoriten, tillika skaparna av världens bästa gin, släpper ny Sipping Gin för ginkonnässören.

Härnösandsbaserade destilleriet Hernö Gin har skördat stora framgångar på världens olika sprittävlingar med sin Old Tom Gin men har fler strängar på sin lyra än så. I sommar kommer femte årgången i serien Härnö Sipping Gin, vilket är en Härnö Dry Gin som fått lagra på fat av olika karaktär och från olika producenter.

Tidigare har fat från Laphroaig, Ardbeg och Höga Kustens High Coast Distillery använts och i år är det dags för ett nytt norrländskt samarbete, denna gång med Umeåbaserade Brännland Iscider. Sextio dagar på fat som innehållit Brännland Iscider Barrique och innan dess kommer från franska vindistriktet Sauternes har givit Hernö Dry Gin en ny dimension.

– De smaker som utvecklats under lagringstiden är ek, gröna äpplen och citrus med ett kryddigt avslut. Det spännande i processen är att de bokna höstäpplena från Brännland Iscider kommer fram i krispigare toner i samverkan med vårt Hernö Dry Gin som präglas av mycket citrus och blommighet i sin grundform, säger Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin.

Hernö Sipping Gin passar (som namnet skvallrar om) utmärkt att sippa på i det lilla glaset eller i en Negroni, Gin Sour eller Bijou. Den som vill testa den sippvänliga ginen kan från och med den 28 juni köpa en flaska från Systembolagets beställningstjänst. Priset ligger på 677 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.