Hoppa till innehåll

Hernö Gin vinner pris för världens bästa gin – igen

Hernö Old Tom Gin

Härnösandsdestilleriet kan titulera sig världscupsvinnare i gin. Detta efter att man utsetts till stormästare i den prestigefyllda tävlingen The Spirits Business Global Spirits Masters 2020.

Det är inte helt enkelt att hänga med bland de globala ginpriserna och tävlingarna. Tävlingarna är många till antalet och varje enskild tävling trummar på att det är just deras pris som är världens mest prestigefyllda ginpris. Inte minst gör vinnarna i de olika kategorierna ett stort nummer av att just deras gin är världens bästa.

Så hur ska man egentligen resonera när man står på bolaget och vill lägga ner ”världens bästa gin” i varukorgen? Ett sätt att navigera är att gå efter vad som närmast kan liknas vid en världscup i gin. En sorts totalräkning av alla årets deltävlingar där den med mest slutpoäng får sätta på en imaginär – gul – världscupvinnartröja på sina ginflaskor.

I år är vinnaren av världscupen i gin – förlåt, The Spirits Business Global Spirits Masters 2020 – det hyllade Härnösandsdestilleriet Hernö Gin. Efter att ha kammat hem en Taste Master, sex Master och två guld får man den högsta totalpoängen i tävlingen när ginsäsongen nu summeras och kan titulera sig stormästare i gin 2020.

– Jag vet att det är många tävlingar att hålla koll på. Men för att förenkla det: Vi deltar i de fem största internationella tävlingarna årligen. Global Spirits Masters är en av dem och att jämföra med filmindustrins Oscar. När de summerar 2020 års resultat har Hernö Gin den högsta totalpoängen av alla tävlande i ginkategorin och är därmed stormästare; Gin Grand Master 2020, förtydligar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Inte nog med totalvinsten. Hernös Old Tom Gin utsågs även till den bästa enskilda ginsorten, alla kategorier.

– En Taste Master innebär att ginet vinner pris för godast gin alla kategorier, vår Hernö Old Tom tilldelades detta pris 2020, säger Jon Hillgren.

Hernö, som också är aktuella med en ny bar som öppnar på Södermalm i Stockholm i sommar, är vana att vinna priser i internationella gintävlingar. Faktum är att årets totalt sju titlar slår det tidigare rekordåret från 2015 då man vann fem.

Summa summarum: Nästa gång du är på Systembolaget och vill köpa ”världens bästa gin” väljer du alltså med fördel Hernös Old Tom Gin.

Hernö Gins tyngsta utmärkelser i Global Spirits Masters 2020:

  • Hernö Old Tom Gin. Taste Master. Bästa gin alla katgorier.
  • Hernö Old Tom Gin. Master. Kategori Old Tom.
  • Hernö Old Tom Gin. Master. Kategori Ultra Premium.
  • Hernö Pink BTL Gin. Master. Kategori Ultra Premium.
  • Hernö Pink BTL Gin. Master. Kategori London Dry.
  • Hernö Juniper Cask Gin. Master. Kategori Cask Aged.                    
  • Hernö Navy Strength Gin. Master. Kategori Navy Strength.
  • Hernö Dry Gin. Gold. Kategori London Dry.
  • Hernö Sloe Gin. Gold. Kategori Sloe Gin.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.