Historisk händelse – nu kan du gå Prideparad i GTA

Den 25 juli startar Stockholm Pride, vilket uppmärksammat extra mycket de senaste dagarna tack vare en ovanlig kampanj.

Publicerad 2016-07-19 10:16 | Uppdaterad 2016-07-25 09:49  | Lästid: 1 minut |

Den senaste veckan har spelsnacket mest handlat om Pokémon Go, men självklart händer det även annat. Grand Theft Auto (GTA) är ett av världens mest kända och spelade spel, men det har också fått en hel del kritik för sitt grova språk och en hel del våld.

Därför var det många som reagerade när det fiktiva staden Los Santos, där GTA 5 utspelar sig, fick stadens allra första Prideparad. Paraden har skapats som ett mod som laddas ner gratis via lossantospride.com, och det presenteras i samarbete med Stockholm Pride som hålls mellan den 25 och 31 juli. Modifikationen är skapad så att det inte går att påverka människorna som går i paraden.

I paraden håller deltagare även upp plakat för att hedra de som föll offer för attacken i Orlando, där 49 personer sköts ihjäl och 53 skadades inne på en gayklubb.

Kampanjen är framtagen av svenska reklambyrån Garbergs tillsammans med frivilliga från hela världen, och har uppmärksammats i medier som BBC, Metro och Vice. Världsartisten Alesso har skapat musiken.

Dela på Facebook
Tweeta