Hoppa till innehåll

Högglansigt – Effektiva oljor för hela kroppen

Olja på kroppen eller i ansiktet – ett mardrömsscenario för många men hear me out. Dessa universalprodukter låser in fukt, räddar dig från spruckna hälar, torra armbågar och fnasig hy. Oljor är alltså inte bara för bodybuilders! Rena, kallpressade oljor med sina antioxidanter är som en godispåse för huden då de vårdar som 17. Avokadoolja … Continued

Olja på kroppen eller i ansiktet – ett mardrömsscenario för många men hear me out. Dessa universalprodukter låser in fukt, räddar dig från spruckna hälar, torra armbågar och fnasig hy. Oljor är alltså inte bara för bodybuilders!

Rena, kallpressade oljor med sina antioxidanter är som en godispåse för huden då de vårdar som 17. Avokadoolja för solskadad eller inflammerad hy, mandelolja för den känslige eller arganolja för den som vill sätta käppar i hjulet för åldrande och fina linjer i ansiktet. En av mina favoriter är jojobaolja som inte verkar tilltäppande på porer och därför är perfekt om man har problemhy med pormaskar och tenderar att bli oljig.

Nedan har jag valt ut ett gäng oljor med olika syften, från en förebyggande pre-shave oil till de som räddar slitet hår och funkar i badet.Likt serum kan en olja ligga ganska högt i pris men deras potenta innehåll och förmågan att räcka länge gör detta till värda investeringar.

 * * *

Pre-shave oil, 199 kr , Recipe for Men

Vässa rakningen. Att använda en olja innan rakningen ger ordentligt med glid och du slipper fnas och röda prickar. Denna är en bra budgetfavorit med bl.a aloe vera som mjukgör och återfuktar.

Revelation Body Oil, 79 kr, H&M Conscious Collection

En snabbabsorberande kroppsolja innehållande moringaolja, arganolja och rosmarin som gör huden mjuk och smidig.

Renewal oil/ansiktsolja, 2 150 kr, La Mer

La Mers klassiska olja för ansiktet motverkar fina linjer och boostar kroppen att se yngre och piggare ut. Den här funkar lika bra för håret som för nagelband och som efter rakning.  

Multifunktionell olja, 535 kr, Codage

Denna multifunktionella olja fungerar lika väl för fötter som hår och torra armbågar. Ingredienser som kokosolja och vindruvskärnsolja ger smidig hy, ökar blodcirkulationen och vårdar på djupet.

Kroppsolja, 245 kr, Björk & Berries

En schysst kroppsolja som återfuktar på djupet tack vare naturliga oljor, björkextrakt och havtorn. Skyddar mot fria radikaler och hyn blir piggare.

Rescue oil/ansiktsolja, 365 kr, The Organic Pharmacy

Den ultimata hudoljan, specialutformad för envisa, torrt flagande tillstånd. Utmärkt vid eksem och psorasis. Återställer elasticiteten, lugnar och minskar hudproblem med klåda. Ger huden synbar lindring och ger näring.

Bad- och kroppsolja, 755 kr, Sisley

En kombinerad bad- och kroppsolja som vårdar huden och lämnar den mjuk, smidig och med en behaglig känsla. Lika bra på torr kropp som i badet.

LÄS MER!

Vad är skäggolja och varför behöver jag det?

Allt om ansiktsolja – och varför du behöver det.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.