Hoppa till innehåll

Vad är ansiktsolja och varför behöver jag det?

Ansiktsolja har blivit en allt vanligare produkt i badrumsskåpen. Men vad gör oljor i ansiktet så bra och vilka egenskaper har de? För oss nordbor har ansiktsoljor många goda egenskaper då vårt klimat tenderar att torka ut huden ordentligt. Oljor tränger ner djupare än vanliga ansiktskrämer och ger på så sätt en mer intensiv återfuktning … Continued

facialoil.gustav

Ansiktsolja har blivit en allt vanligare produkt i badrumsskåpen. Men vad gör oljor i ansiktet så bra och vilka egenskaper har de?

För oss nordbor har ansiktsoljor många goda egenskaper då vårt klimat tenderar att torka ut huden ordentligt. Oljor tränger ner djupare än vanliga ansiktskrämer och ger på så sätt en mer intensiv återfuktning och är ofta fullspäckade med vitaminer och antioxidanter. Ofta har vi blivit uppvuxna med att ”olja täpper till porerna och ger dig mer finnar” men det är icke sant. Olja kan faktiskt hjälpa även oljig hy att balanseras – fett löser fett you know. Att undvika industriproducerad olivolja eller rapsolja borde vara självklart, satsa istället på en olja från växter t.ex argan-, mandel- eller jojobaolja. Här är 6 feta (pun intended) oljor för ansiktet!

olja1

* * *

olja.reneevoltaire

Stressad hy: Revitalising oil, 199 kr/30 ml, Renee Voltaire

olja.aesop

Normal, matt och sliten hy: Fabulous face oil, 480 kr/25 ml, Aesop

olja.nuori

Fina linjer och rynkor: Perfecting facial oil, 499 kr, Nuori

olja.loelle

Acne & irriterad hy: Arganolja, 249 kr/100 ml, Loelle

olja.estellethild

Känslig och torr hy: Optimal Comfort Rescue Oil, 359 kr/30 ml, Estelle & Thild

olja.lamer

Fina linjer och torr hy: The Renewal Oil, 2 165 kr/30 ml, La Mer

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.