Annons
Annons

Hoppade ur flygplan utan fallskärm – stjärnan om sina 4 galnaste tricks

Travis Pastrana är en legend inom actionsport och har gjort en hel del sjuka grejer i sitt liv. Här berättar han om fyra av sina galnaste och mest våghalsiga tricks.

Tobias Skagerström

travisuppe

Travis Pastrana slog igenom redan som 15-åring i X Games i den första freestyle-tävlingen för motocross och sedan dess har framgångarna fortsatt komma för amerikanen. Hela livet har Travis gjort saker som få andra ens vågar tänka på.

Annons

 

Hoppade ut från ett plan utan fallskärm (2009)

Iklädd bara kortbyxor, strumpor, solglasögon och med en Red Bull i handen hoppade Travis Pastrana ut från ett flygplan utan fallskärm. Samtidigt hoppade två andra personer med fallskärm och fångade upp extremsportaren i luften.

Gilla Cafe.se på Facebook

Travis kommentar: ”I filmen Point Break med Keanu Reeves och Patrick Swayze låtsas de hoppa ur ett plan utan fallskärm och jag började fundera på om man kunde göra det på riktigt. Jag började träna och insåg att det var möjligt. Det svåra var att hitta människor som ville hoppa tillsammans med mig eftersom jag inte ens var bra på att hoppa med fallskärm och nu skulle jag göra det utan. Flera av de bästa fallskärmshopparna i världen sa att de inte tyckte att det var någon bra idé, men till slut fick vi ändå ihop ett gäng och jag gjorde hoppet.”

 

Först i världen att göra en double backflip på en motocross i en tävling (2006)

Under X Games 2006 blev Travis Pastrana först i världen med att göra en double backflip på en motocross under en tävling.

Travis kommentar: ”Att bli först i världen med att göra något är så klart stort och jag kommer ihåg allting från den där kvällen – alla lukterna, vad jag såg och kände. Det där 3 sekunders hoppet kändes som 30 sekunder och tiden stannade upp. Det var en enorm erfarenhet som förändrade mitt liv.”

 

Backflip in i Grand Canyon (2001)

När man fyller 18 år vill många visa att de är vuxna och gå sin egen väg. Travis Pastrana gjorde det genom att göra en backflip in i Grand Canyon på sin dirtbike. Efter hoppet släppte han ut fallskärmen och föll cirka 600 meter.

Travis kommentar: ”Det var en av de coolaste upplevelserna någonsin för innan dess hade ingen gjort en backflip på en dirtbike. Att försöka göra en med en fallskärm verkade galet först, men det positiva var att det var säkrare att göra backflipen där än på dirtbanan.”

 

Hoppade över 80 meter med en bil (2009)

Det finns olika sätt att fira nyår men inte många skulle göra som Travis Pastrana gjorde 2009 i ett jippo för Red Bull. Han bestämde sig för att hoppa över 80 meter med sin bil i Long Beach i New York.

Travis kommentar: ”Det var en otrolig erfarenhet. Vi hade så mycket teknologi och matte bakom som räknade ut hur hoppet skulle gå till. Red Bull hade planerat det mesta och visste vad som behövdes för att genomföra hoppet. Vi ville göra något som aldrig gjorts förut och som skulle ta actionsporter till nästa nivå. Jag ville inte bara slå världsrekord utan även testa hur långt jag verkligen kunde pusha bilen.”

 

Travis Pastrana är en del av Nitro Circus som kommer till Sverige och uppträder i Stockholm i slutet av januari. 

Annons

Dela (9)
TweetaLaddar