Hyllade Asket släpper nya jeans i rådenim: ”De nya varianterna blir mjukare från starten”

Asket nya vårsläpp 2020, jeans och sweatshirts

Kolla in det svenska märkets nya vårsläpp och häng med när Café väljer 10 tidlösa favoriter från Asket.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-04-06 12:08  |  Lästid: 3 minuter

Det finns få märken som levererar lika pålitliga basplagg som det svenska Asket. Klädmärket – som grundades 2015 av Jakob Dworsky och August Bard Bringéus – kännetecknas kanske mest av att du bara inte kan göra bort dig när du inhandlar diverse mundering. För vad kan egentligen gå fel när du köper enfärgade, tidlösa och moderna skjortor, tröjor och byxor? Nej, inga spexiga bowlingskjortor eller läderbyxor här inte. Inget tjafs.

Förra året utökade märket sitt sortiment till att även innehålla ett par jeans i rådenim där de utvecklade ett eget tredimensionellt storlekssystem som tar hänsyn till att kroppar är olika och möjliggör samma passform oavsett vilken figur du har. Nu lagom till våren har de tagit ännu ett steg fram och släppt de mer tvättade varianterna stone bleached denim och stone washed denim.

Jeans från Asket i Stone Bleached Denim, Stone Washed Denim och Raw Denim.

– Resan börjar med bomull från Texas i USA, som spinns i Anjo utanför Osaka, för att sedan färgas och vävas i Fukuyama och finisheras i Kurashiki. Därefter skeppas tyget till Pesaro i Italien för att skäras och sys sedan i Monsampolo del Tronto. Med de nya tvättade jeansen har vi lagt till ännu en fabrik i Italien för att kunna tvätta dem på ett skonsamt sätt. De nya varianterna blir lite mjukare från starten. Rådenimjeansen är i sin tur helt otvättade och därför ganska styva och tjocka, säger delägaren August Bard Bringéus till Café.

På onsdag denna vecka utökar även det svenska go-to-märket för basplagg sitt färgutbud för den populära sweatshirten (som varit i princip orörd sedan den släpptes som Askets andra plagg någonsin) då de släpper den i kulören off white.

Den nya off-white färgade sweatshirten från Asket syns längst fram.

Senare i vår släpper Asket även en ny uppdaterad pikétröja där de tagit bort slitsarna på sidorna för att göra passformen mer stabil och även en ny variant av deras shorts med ny passform. Dessutom ska de utöka färgutbudet hos den populära linneskjortan då den kommer att kunna köpas i en blå-vit-randig färg – vilket blir en av Askets få mönstrade produkter.


Köp de nya jeansen här:

Stone Washed Denim Jeans – 1 300 kronor

Stone Bleached Denim Jeans – 1 300 kronor

10 Café-favoriter från Asket


1. The Oxford Shirt – 900 kronor

2. The Car Coat – 2 750 kronor

3. The Cashmere Sweater – 2 100 kronor

4. The Chino – 1 300 kronor

5. The Merino Zip Cardigan – 1 900 kronor

6. The Merino Roll Neck – 1 000 kronor

7. White T-shirt – 375 kronor

8. The Merino Wool Polo – 1 200 kronor

9. The Zip Vest – 1 950 kronor

10. The Raw Denim Jean – 1 250 kronor

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-04-06 12:12