Hoppa till innehåll

I sommar reser alla barn och unga gratis till Gotland

Barn på Gotland och Gotlandsfärjan.
Karin Wimark

En ny kampanj ska locka barnfamiljer till Gotland. Under första veckan i juli reser barn upp till 18 år gratis med Gotlandsfärjan.

Funderar du på att semestra på Gotland med familjen i sommar? Då kan det vara läge att ta semester vecka 27 (1-7 juli). Under den veckan pågår nämligen en kampanj där barn och unga upp till 18 år reser gratis med Destination Gotland. Kampanjen går under namnet ”Sommarlov på Gotland” med förhoppningen att locka fler barnfamiljer till Gotland – men också att erbjuda barn och unga som bor på Gotland möjlighet att testa flera aktiviteter till rabatterade priser.

”Juli är en populär sommarmånad och för många är det första sommarlovsveckan med familjen. Genom att vi är flera företag som deltar i kampanjen hoppas vi locka helt nya besökare till ön, bland annat genom att låta alla barn och unga resa gratis med Destination Gotland”, säger Adam Jacobsson, sälj och marknadschef på Destination Gotland.

På Gotland väntar allt från långgrunda stränder och häftiga raukar till restauranger, äventyrsbad och mysiga gränder som för tankarna till Pippi Långstrump. Under veckan kommer inte bara färjan att vara gratis – hotell, restauranger och andra aktörer kommer också erbjuda förmånliga priser.

Det finns gott om barnvänliga aktiviteter på Gotland. Foto: Getty Images

3 barnvänliga aktiviteter på Gotland

1. Kneippbyn/Pippihuset

Upptäck Pippis Ville Villekulla som idag är ett spännande lekmuseum och njut av vattenlandet med åkaktiviteter för alla åldrar.

2. Visbytåget

Följ med på en spännande tågresa runt Visby ringmur. Dessa populära minitåg passar hela familjen!

3. Gotlandsruss & lamm

Det finns många mysiga gårdar med djur att besöka på Gotland. Besök Graute Gård där lammen betar fritt och du kan fika på gårdens egna kafé, Gangvide Farm där du kan mata smådjuren och rida på ponnys eller Fårö Islandshästar som erbjuder turer runtom på Fårö.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.