IKEA storsatsar på planeringsstudios i Stockholm

Ikea planeringsstudio

IKEA satsar på det evigt expanderande Stockholm med nya mindre butiker och först ut är en planeringsstudio i gallerian Bromma Blocks.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-03-17 16:17  |  Lästid: 2 minuter

En planeringsstudio är ungefär vad det låter som, en plats dit kunden kan gå och få hjälp att inreda sitt hem. För även om IKEA:s grejer passar väldigt bra ihop med andra grejer från IKEA är det inte alltid lätt att förutspå hur det kommer se ut i sitt hem.

I planeringsstudion ska du som kund få hjälp att planera och beställa mer komplexa heminredningslösningar som kök, sovrum och förvaring på ett bekvämt sätt. Planeringsstudion kommer erbjuda personlig service av IKEA:s heminredningsspecialister och man ska även kunna klämma och känna på ett urval av sortimentet.

Foto: IKEA

Planeringsstudion är den andra av sitt slag som IKEA öppnar i Sverige (2016 invigdes IKEA Kök på Regeringsgatan i Stockholm) och fram till 2025 ska fyra nya butiker i olika format slå upp sina portar i huvudstaden. Detta för att, som de själva säger, ”komma närmare människor där de bor, rör sig och arbetar”.

– Under de senaste åren har IKEA öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på IKEA Sverige.

Foto: IKEA

Nya butiker innebär även nya arbetstillfällen och IKEA räknar med att rekrytera 500 nya anställda i Stockholm under de närmaste åren. I planeringsstudion i Bromma kommer det arbeta 25 personer och portarna öppnar redan i sommar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-17 16:18