Ikea utvecklar drömmöbler för dig som bor trångt

Skrivbord och säng i ett från Ikea

Ikea hoppas kunna börja sälja sina nyutvecklade multifunktionella möbler redan 2023.

Joakim Almén | Foto: Ikea  |  Publicerad 2022-12-14 12:33  |  Lästid: 2 minuter

Fotbollstränare älskar i regel multifunktionella spelare. Alltså, spelare som klarar av att spela på flera positioner och göra ett lika bra jobb oavsett om de placeras som ytterback eller innermittfältare.

Förutom den gamla hederliga bäddsoffan har funktionen multifunktionell inte varit speciellt tätt förknippat med möbler och heminredning. En säng är en säng och ett skrivbord, ja det är verkligen bara ett skrivbord. Men det vill den svenska möbeljätten Ikea ändra på – snart ska nämligen ett skrivbord också kunna förvandlas till en … säng.

I takt med den alltjämt ökade urbaniseringen, där fler människor bor i större städer och på mindre yta och många dessutom jobbar från hemmet, har också behovet av mer flexibla och justerbara möbler dykt upp. Ikea, som via undersökningar identifierat innovationsbehovet av flexibla möbler, befinner sig just nu i utvecklingsstadiet av flera multifunktionella möbler där just skrivbordssängen visas upp som paradnumret.

En supermöbel för dig som bor på begränsad yta. Dessutom har den förvaringsmöjlighet med utdragbara boxar under skrivbordet snedstreck sängen.

Ett skrivbord som kan förvandlas till en ...
Säng!

Projektet är fortfarande i en utvecklingsfas, men några av lösningarna kan börja säljas i liten skala redan under 2023. Tyvärr är inte Sverige en av Ikea-marknaderna där de multifunktionella möblerna kommer att testsäljas nästa år, istället är det Polen och Hong Kong som gäller.

Multifunktionellt värre: Skrivbord, säng och partajbord i ett.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-12-14 12:37