Ikoniska vinterjackan firar 10 år med en extrem version

Peak Performance Helium Extrem jacka.

Peak Performance firar Helium-jackans tioårsjubileum genom att släppa en dunrock som överlever de tuffaste väderförhållanden.

Daniel Lindström | Foto: Peak Performance  |  Publicerad 2022-12-27 11:10  |  Lästid: < 1 minuter

Vissa plagg är klassiker på grund av sina anor. Andra plagg är klassiker för att de bärs av alla, år efter år. 

De flesta jag känner äger en Helium-jacka från Peak Performance. Modellen, lätt och packbar med quiltmönster, lanserades för tio år sedan och har blivit varumärkets bästsäljare. Det som gör originalet så funktionellt är att jackan både kan användas som ett ytterlager eller under en skaljacka för extra värme. (Min personliga favorit är från 2019 när Byredos Ben Gorham adderade extra detaljer på jackan.) 

För att fira detta jubileum har Peak Performances designteam skapat några få exemplar av superjackan Helium Extreme – en produkt som får visualisera vad som händer när design, innovation och cirkulär produktion tas till sin spets. Helium Extreme är en dunrock som överlever de tuffaste väderförhållandena, stor, tjock, packad med RDS-dun (högsta etiska standard) men ändå så lätt och fluffig.

”Vi har dekonstruerat produktionsprocessen för att utforska möjligheterna till att göra denna produkt ännu bättre. Dunfyllningen vägdes på våg, alla sömmar granskades och alla detaljer utvärderades. Vi har minimerat överblivet material och effekten av färgprocesser”, berättar designern Andreas Eklöf.

Helium Extreme är verkligen vad det låter som, en jacka som ingen annan. En jacka som håller värmen i alla lägen. En av de första att få prova jackan var artisten och Årebon Petter Alexis. 

”Upplagan av den här jackan är väldigt limiterad, men vi har tagit erfarenheterna med oss och en del nyheter har implementerats i den kommande vår­kollektionen för 2023”, förklarar Andreas Eklöf.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-12-27 12:09