Hoppa till innehåll

18 bästa nyheterna för rätt look i backen

Tobias Ivarsson

Perfekt för friåkareSkaljacka med lång passform speciellt utvecklad för freerideåkare. Stor luva som går att trä över hjälmen, smart placering på fickor och rejäla muddar som är lätta att justera även med handskar på. Helly Tech Professional-membranet är vatten- och vindtät och har grym ventilation.Helly Hansen Ullr Ridge Shell Jacket, 4 500 kr. Passar alla … Continued

helly
Perfekt för friåkare

Skaljacka med lång passform speciellt utvecklad för freerideåkare. Stor luva som går att trä över hjälmen, smart placering på fickor och rejäla muddar som är lätta att justera även med handskar på. Helly Tech Professional-membranet är vatten- och vindtät och har grym ventilation.
Helly Hansen Ullr Ridge Shell Jacket, 4 500 kr.

burton
Passar alla berg

Bra allroundbräda från Burton som passar dig som gärna ger dig ut i lössnön om det finns i närheten. Rolig, snärtig och med ett grymt skär.
Burton Flight Attendant, 4 700 kr.

kikare
Bästa kikaren

Saftig prislapp, men med sin låga vikt (345 gram) och vassa skärpa är det här en kikare du faktiskt kommer att använda. Grym vid svagare ljusförhållanden där sämre kikare i praktiken blir värdelösa.
Swarowski CL Pocket, 6 000 kr.

kask
Skönt underställ

Skön och fuktabsorberande underoverall i merinoull som känns mjuk direkt mot huden. Vilket betyder att det i praktiken kommer att vara din pyjamas när du efter en dag på berget väntar på att bastun värms upp.
Kask Rider Suit 200, 1 500 kr.

adidas
Snygga och smarta

När Adidas plöjde in 90 år av skokunskap i sina snowboardboots var det många fötter som andades ut. Deras boost-teknik är lika bekväm som effektiv, och tillsammans med en smart snörning får du en boot som sitter perfekt. Plus för säsongens svarta färgskala.
Adidas Energy Boost, 4 700 kr.

blackdiamond
Smidigt reseplagg

Hot Forge Hybrid Hoody är ett sådant där allt-i-allo-plagg som fungerar perfekt när det börjar bli kyligare ute. Vi är extra förtjusta i hur kompakt jackan blir efter att ha packats ihop i sin egen innerficka – ett perfekt plagg att ta med på resan.
Black Diamond Hot Forge Hybrid Hoody, 3 000 kr.

kingpin
Spännande kombination

Den hetaste bindningen på marknaden. Med en klassisk tech-tå kombinerad med en omslutande häldel tillåter Kingpin dig att gå bekvämt upp och sen åka ner, precis som du hade gjort med dina vanliga alpinbindningar.
Marker Kingpin 13, 4 600 kr.

salomonmtn
Lätt guldvinnare

Med en vikt på runt 1 500 gram och ett grymt gåläge passar den här dig som vill ha smidiga pjäxor när du går uppför, samtidigt som de ska sitta på ordentligt när du trycker på nedför. Guldvinnare på årets Ispo.
Salomon Mtn LAB, 6 000 kr.

stellar
Smart jacka till lågt pris

Det nystartade svenska märket som genom att skippa det dyra butiksledet och bara sälja genom sin egen webbshop vill göra högteknologiska funktionskläder till rimliga priser. Vi gillar tänket, och vi gillar deras vattentäta shelljacket med ergonomisk skärning, radioficka och extremt hög andningsförmåga.
Stellar Equipment Shell Jacket, 3 000  kr.

mizu
En flaska för naturen

Mizus koncept är lika bra som nödvändigt: 100% återvinningsbara produkter för aktiva äventyrare med törst på livet (och kall dryck). Den populäraste modellen M8 rymmer 800 milliliter och har rundad öppning för jämnt flöde. Finns i flera färger, men vi gillar den snyggt mossgröna.
Mizu M8, 200 kr.

dpswailer
Perfekta för turande

En modern klassiker och allmänt känd som en av marknadens mest mångsidiga skidor. Stabil och trygg i skräpsnö, dämpad i höga farter samtidigt som skidan är relativt lätt. Perfekt för dig som ska ut på tur!
DPS Wailer 112, 11 500 kr.

houdini
Värmande mellanlager

Fodrat mellanlager som fungerar både under skaljackan en kall dag på berget eller som ytterplagg. Mer vindresistent än en vanlig fleece och med extremt bra ventilering. Bra att ta på dig efter en topptur för att hålla värmen på vägen ner.
Houdini C9 Loft Jacket, 2 000 kr.

haglofs
Dubbelt så bra

Haglöfs nya lavinryggsäck har smarta lösningar för att bära skidor och snowboard, 18 liters packvolym och snygg design, men det är inte det viktigaste. Det vi gillar bäst är den dubbla airbaglösningen (2x 85 liter) vilket gör att om den ena spricker under trycket från snömassorna, så finns det fortfarande luft kvar i den andra.
Haglöfs Vojd ABS 18, 8 000 kr.

spektrum
Prima polarisering

Priset har alltid varit en fördel hos svenska Spektrum, men på G004 Glacier har de dessutom satt på en ovanligt vass och polariserande lins. Slut på irriterande blänk. Tack för det!
Spektrum G004 Glacier, 1 300 kr.

poc
Kraftig lättviktshjälm

POC har tagit fram den här friåkarhjälmen tillsammans med snowboardåkaren Jeremy Jones. Stryktålig lättviktare med en bra passform som sitter riktigt bra på skallen.
Poc Fornix Backcountry Jeremy Jones, 2 200 kr.

k2dps
Vinterns fetaste skidor

När Café intervjuade amerikanen Pep Fujas om vilka skidor som gäller i Japan svarade han: ”Kolla efter de största skidorna på marknaden. Sen köper du två par och tejpar ihop dem till två breda plankor som du kör med under fötterna.” Nu har vi gjort läxan. Här har du två av vinterns fetaste lagg.
DPS Spoon PURE3, 11 500 kr.
K2 Shreditor 136, 6 000 kr.

peak
Av friåkare – för friåkare

Heli Vertical är anpassad för friåkare och framtagen i nära samarbete med bland andra Henrik Windstedt och Rachel Burks. Grym vatten- och vindtäthet kombinerat med maximal rörelsefrihet. Svårslaget för den som inte räds extrema förhållanden.
Peak Performance Heli Vertical, jacka 6 500 kr, byxor 5 000 kr.

craft
Viktigare än du tror

Allt för många betalar dyrt för pjäxor, men snålar in på strumporna. Och då står man där med svettiga, och till slut frusna, fötter. Satsa på en riktig skidstrumpa med funktionellt material som transporterar bort fukt, så håller du dina fötter varma hela dagen.
Craft Warm Alpine Sock, 250 kr. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.