Inredningsprofilen väljer 10 favoriter ur livet

Henrik Ekberg från inredningsbutiken Esteriör och en färgglad vinhylla.

Henrik Ekberg, medgrundare av inrednings­butiken Esteriör, väljer sina smakfulla favoriter.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2024-01-18 11:29  |  Lästid: 3 minuter

Krog: Borchardt, Berlin

Så otroligt trevlig restaurang! Det händer mycket, stämningen är på topp och känslan av att ”alla är där” är konstant. Att de dessutom serverar schnitzel gör inte saken sämre. Finns stor risk för att årets nyårsafton kommer att tillbringas där. Kan sluta hur som helst! 

Resa: Skidåkning i Japan

Kombinationen av kultur, mat, drömskidåkning, den lätta snön och ett after ski-bad i en onsen är otrolig. Har varit på nordön ett par gånger och mixat det med några dagars pit-stop i Tokyo med karaoke, puls och ännu mer mat. Det ÄR den ultimata resan. 

Foto: Getty Images

Film: Sällskapsresan II – Snowroller (1985)

Älskar Lasse Åberg och hans perfekt torra humor. Då jag är uppvuxen i skidorten Idre ligger filmen varmt om hjärtat och även om den har 40 år på nacken håller den än.

Inredning: Vinställ från Massproduction

Vinstället Silo från Massproductions x Esteriör är designat av Chris Martin, där vi fått färgsätta det i fyra unika färger. Tidlös, rolig, funktionell och lekfull. Som ett vuxenlego med livets viktigaste uppgift: att lagra gott vin.

Möbel: Taklampan Festival 

Ritad av Gert Nyström och Carl Fagerlund för Orrefors/Fagerlund från 1900-talets andra hälft. Har alltid älskat den brutala men ändå stilfulla designen och drömmer om att få hänga upp den i ett framtida hem med högt i tak.

Sko: New Balance Vongo v6

Det är inte skorna som gör löparen, men i mitt fall är det nästan så. Jag bor i princip i dem, framför allt när jag är ute i mitt sommarhus i den sörmländska skogen eller dansar på någon sjuk dj-spelning. 

Musik: The National 

Livets bästa band och det band jag sett live flest gånger. Kommer aldrig tröttna på deppigheten eller sångaren Matt Berningers bisarra mikrofonsladds-användande på konserterna. De första albumen är odödliga, men jag kan ändå uppskatta delar av de senaste släppen

Foto: Pressbild

Doft: Café-doften

Favoritdoft? Borde välja Byredos Sellier för att jag lånar den av min flickvän varje dag men känner ändå att det just nu är kombinationen av eldad palo santo, bryggkaffe och nybakade kakor på Cafériör som är den bästa doftsensationen. 

Hotell: Carmen Hotel Amsterdam

Det är en dröm att få nycklarna till ett eget townhouse mitt i Amsterdam. Lika snygg inredning som fantastisk service har detta lilla guesthouse med endast två rum. Dessutom finns en fin butik och mysigt kafé i samma hus. 

Mode: Erl Swirl Hoodie

Erl Swirl Hoodie i valfri färgkombination. Inget jag äger men ett plagg jag ständigt kikar efter på diverse digitala andrahands-sajter.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-01-18 12:13