Annons

Stefan Löfven får en faktura från Kvinnolobbyn – på 17,7 biljoner (!) kronor

Generaliserat sett innebär löneskillnaderna mellan män och kvinnor – i kronor och ören – att kvinnor jobbar gratis efter kl. 15:57. Varje dag. Nu kommer fakturan till regeringen – och den är saftig!

Olle Arnell
Stefan Löfven får en faktura från Kvinnolobbyn – på 17,7 biljoner (!) kronor

Lönegapet mellan kvinnor och män är 13,2 %, räknat på att alla skulle jobba heltid. Men eftersom kvinnor också jobbar mer deltid tjänar en kvinna i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mindre än en man under ett arbetsliv.

Annons

Därför skickar Sveriges Kvinnolobby idag, på Internationella Kvinnodagen, en faktura till statsminister Stefan Löfven på löneskillnaden mellan kvinnor och män – gånger de 4 920 051 kvinnor som berörs av lönegapet. Summan stannar på 17,7 biljoner kronor.

stefan-lofven-faktura

– Nu är det dags för återbetalning. Vi är öppna för olika lösningar om regeringen till exempel vill dela summan med Sveriges Kommuner och Landsting och Svenskt Näringsliv. Vi kan se över möjligheterna för en avbetalningsplan och många kvinnor har även Swish, säger Clara Berglund, generalsekreterare för Sveriges Kvinnolobby.

Nåväl, vi får se hur det går med utbetalningen, men vi applåderar Kvinnolobbyn till en rolig PR-aktivitet och hoppas att detta kan skynda på utveckligen av ett mer jämställt Sverige!

17,7 biljoner kronor alltså – eller 40 tusen miljarder kronor som Margareta Sandstedt (SD) säkert hade räknat om det till (se klipp nedan).

 

För mer sånt här i ditt flöde – gilla Café på Facebook!

Gilla Cafe.se på Facebook

 

Annons

Dela (53)
Tweeta

Annons


Laddar