Se Stefan Löfven förvandlas till grannen i Beck

När Stefan Löfven var liten drömde han om att bli skådespelare eller den nya Johan Cruyff. I dag är han statsminister, men i ”Hellenius hörna” fick han äntligen uppfylla en av sina pojkdrömmar.

Nanna von Knorring  |  Publicerad 2017-10-30 09:04  |  Lästid: < 1 minuter

Stefan Löfven växte inte upp med drömmen om att bli politiker och i Hellenius hörna i TV4 berättar han om sina ambitioner som ung.

– Först ville jag bli fotbollsspelare. Jag var helt säker på att jag skulle bli en ny Johan Cruyff. Det var ju min stora idol. Jag ville säkert bli läkare vid något tillfälle också. Och skådespelare, säger han i Hellenius hörna.

Programledaren David Hellenius bestämde sig för att låta statsministern prova på sitt drömyrke och förvandla honom till grannen i Beck – en av filmernas mest uppskattade karaktärer. Till sin hjälp hade han skådespelaren Bahar Pars som regissör.

– Tjena Martin, hur har din dag varit? Lika jävlig som alla andra? frågar Stefan Löfven iklädd nackstöd och solglasögon.

– Du vet hur det är, svarar David Hellenius.

Statsministern avslutar scenen med den klassiska repliken ur Beck-filmerna:

– Ska du ha dig en stänkare? säger han innan han brister ut i skratt och får applåder från studiopubliken.

Statsminister Stefan Löfven pryder omslaget av det nya numret av Café som finns i butik nu. Läs intervjun med honom här – eller ta efter hans geniala pizzaknep här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:29