Hoppa till innehåll

Nya utmaningen på Instagram – Jake Gyllenhaal visar att han är smidigare än spindelmannen

Jake Gyllenhaal står på händer och Tom Holland är Spiderman.
Jonas Fiskáare

Don’t try this at home (om du inte är spindelmannen, det vill säga).

Videoklipp som cirkulerar i flödet på sociala medier där folk utför olika utmaningar är vanligt förekommande i karantäntider. Inte minst i kändiskretsar. Nyligen hamnade Jake Gyllenhaal och Tom Holland på tapeten tack vare en uppmärksammad utmaning på Instagram. Vid det här laget kommer det nog inte som en chock för Spider-Man-fansen att de både skådisarna står varandra mycket nära. Jake spelar förvisso Toms nemesis (Mysterio) i den senaste filmen, Spider-Man: Far From Home, men det råder ändå inga tvivel om deras starka vänskapsband – både på ett yrkesmässigt och privat plan. Oräkneliga gånger har de synts tillsammans på filmpremiärer, i intervjuer eller på gymmet. Och den sociala distanseringen till trots fortsätter deras vänskap att skapa rubriker.

https://twitter.com/getFANDOM/status/1245466521414991873?s=20

Den här gången har båda spänt musklerna på Instagram. Det hela började med att Holland antog en utmaning av en annan vän, en utmaning där simultanförmågan ställs rejält på prov. Handståendes ska man trä en t-shirt över huvudet. I sin story tackade Tom för den ”omöjliga utmaningen”. Det skulle sedermera visa sig att det inte var ett omöjligt uppdrag, men likväl en utmaning som kom att vålla honom en hel del problem. Efter mycket stånkande och stönande fick han ändå på sig tröjan till slut. När uppdraget lyckats valde han sen att nominera Ryan Reynolds och (såklart) Jake Gyllenhaal till att genomföra kraftprovet.

https://twitter.com/gyllenhaalbr/status/1245778018913714183?s=20

Reynolds avböjde utmaningen, men Gyllenhaal däremot tackade ”ja” – och gjorde det med besked. Med en smidighet få förunnad (se klipp ovan) fullföljde han uppdraget i ett rasande tempo som fick självaste Spider-Man att framstå som blek i jämförelse. Gyllenhaal passade även på att passa utmaningen vidare till inga mindre än Hugh Jackman, 50 Cent och syrran Maggie Gyllenhaal. En spännande följetång att ta rygg på i fortsättningen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.