Hoppa till innehåll

20 Instagram-konton som får det att vattnas i munnen på oss

cafevik

Jamie Olivers enkla delikatesser, avocadotoasts med fetaost och magnifika trippelburgare – Instagram kokar över av extremt smarriga matbilder. Oavsett om du letar efter inspiration till middagen eller bara älskar mat kommer du önska att de här rätterna fanns på din tallrik. * * *  1. Harpunjagare och matälskare @alxgrossmn Alex Grossman är kreativt ansvarig på … Continued

instagram-mat-start

Jamie Olivers enkla delikatesser, avocadotoasts med fetaost och magnifika trippelburgare – Instagram kokar över av extremt smarriga matbilder. Oavsett om du letar efter inspiration till middagen eller bara älskar mat kommer du önska att de här rätterna fanns på din tallrik.

* * *

 1. Harpunjagare och matälskare

alxgrossmn

@alxgrossmn

Alex Grossman är kreativt ansvarig på tidningen Bon Appétit och vet både det ena och det andra om mat. Bland annat visar Grossman upp bläckfisk som han jagat själv med harpun.

2. Kaffe och resor

alifewortheating

@alifewortheating 

Adam Goldberg, som jobbar på trendiga kaffe- och New York-magasinet Drift, blandar underbara matbilder med resebilder.

3. Michelin-kockens matbilder

aprilbloomfield

@aprilbloomfield

April Bloomfield är kock på legendariska Spotted Pig och The Breslin, båda med en varsin Michelin-stjärna, i New York. Spana in hennes Instagram och få inspiration och idéer till härliga recept!

4. Matälskares syn på mat

foodrepublic

@foodrepublic

Företaget Food Republic driver webbsajten med samma namn och grundades på idéen att människor sätter mat i fokus mer än någonsin.

5. Den nakne kocken

jamieoliver

@jamieoliver

”Den nakne kockens” Instagram är ett av de bättre kontona när det kommer till inspiration till mat som är både lättlagad och supergod.

6. Allt-i-allo

ashrod

@ashrod

Ashley Rodriguez driver matbloggen ”Not Without Salt” och postar bilder på allt från fräscha sallader till den perfekta crossaint-frukosten.

7. TV-domarens egna bilder på mat

tcolic

@tcolic

Tom Colicchio är den sympatiske men hårt rättvisa domaren i tv-serien Top Chef. Spana in vad proffset äter för delikatesser!

8. Stilrena stilleben

julieskitchen

@julieskitchen 

Julie Lee gör fantastiska olika matcollage på Instagram – vi lovar att de gör din dag lite bättre.

9. Mer än en kopp kaffe

utosh

@utosh 

Bilder ständigt flankerade av en kopp rykande svart kaffe och enkla rätter är ett framgångsrecept för Mr Toshihiro Ueki. Rätter som vi gärna lagar, för de ser helt fantastiska ut.

10. Galna burgare

fatandfuriousburger

@fatandfuriousburger

Thomas och Quentin tröttnade på tråkiga mackor till lunch, så de började laga helt galna burgare i sitt egna lilla kök. Det resulterade i en kokbok som kom ut förra året, Fat & Furious Burger. Spana in några av deras grymmaste burgare på Instagram!

11. Stor mat från ett litet kök

smittenkitchen

@smittenkitchen 

Från sitt lilla kök i New York lagar Deb Perelman allt möjligt när det kommer till matlagning. Missa inte hennes ”salladsbåtar”!

12. Sked, gaffel och bacon

spoonforkbacon

@spoonforkbacon 

Matstylisterna, entusiasterna och fotograferna Teri Lyn Fisher och Jenny Park har inte bara ett av det bästa namnen i matosfären på Instagram, de lägger också ut riktigt läckra ”vattnas-i-munnen”-bilder.

13. Snabbmat på hjul

behindfoodcarts

@behindfoodcarts 

Behind the Food Carts föddes i Kim och Phil’s kärlek till mat och de ville lyfta fram, både alla fantastiska rätter som görs i foodtrucks runtom i USA, och människorna bakom maten. Spana in de bästa burgarna, tacosen och snabbmatsmackorna från de rullande köken!

14. Trippelburgare

culinarybrodown

@culinarybrodown

Josh Scherer gillar att laga mat, därför gör han det. Och han gör det bra, för bilderna på hans Instagram gör en minst sagt hungrig. Trippelburgaren står högst upp på önskelistan!

15. Smaskens från Sydafrika

drizzleanddip

@drizzleanddip

Sam Linsell är en av de bästa matbloggarna i Sydafrika, 2013 vann hon priset för bästa matblogg i Sydafrika, och på hennes Instagram får man ta del av hennes fantastiska rätter.

16. Den perfekta avokadotoasten

howsweeteats

@howsweeteats

För människor som, typ, älskar mat. En ganska bra beskrivning av bloggen som Jessica driver. Hennes Instagram är minst sagt  inspirerande och hennes ”avokado- och fetaost-toast” kommer få ut dig på jakt efter den perfekta avokadon.

17. Lekfullt från Norge

idafrosk

@idafrosk 

Ida Skivenes har gjort karriär tack vare sina färgglada och konstnärliga bilder på mat på Instagram. Hennes inspirerande matbilder kommer göra dig överraskad av vad man kan göra med mat.

18. Äggmackor, våfflor och allt däremellan

lindsaymaitland

@lindsaymaitland

Lindsay Hunt frilansar och skriver egna recept. På hennes Instagram hittar du allt från den perfekta äggmackan till utsökta våfflor och kakor.

19. Svensken bytte ut stekspade mot systemkamera

pissinginthepunchbowl

Marcus Nilsson la kockhatten på hyllan och började fotografera mat för några år sedan. Sedan dess har karriären pekat uppåt och på Instagram ger han oss behind the scenes-bilder från fotojobb och annat.

@pissinginthepunchbowl

20. En bit fantastisk mat

sliceofpai

Joann Pai försörjer sig som livsstil- och matfotograf och hennes bilder på Instagram visar att det verkar vara ett rätt gött jobb.

@sliceofpai

Henrik Malmberg

* * *

Mer om mat!

10 appar som gör alla bättre på att laga mat

Så gör du godaste tacon!

Laga streetfood med Café – så gör du smarrigaste dönerkebaben

Bli kung på grillen: Bästa recepten och tipsen från Jonas Cramby

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.