Hoppa till innehåll

Jakten på Cramburgaren: del 5

Vad säger ni, det kanske är dags att börja konkretisera den något lösa plan jag haft att uppfinna en egen signaturburgare – en så kallad Cramburgare? Så jag tycker vi gör så här: varje vecka i kanske två månader framåt uppfinner jag en helt ny potentiell signaturburgare. Sedan väljer jag ut de tre bästa, finslipar dem … Continued

Vad säger ni, det kanske är dags att börja konkretisera den något lösa plan jag haft att uppfinna en egen signaturburgare – en så kallad Cramburgare?

Så jag tycker vi gör så här: varje vecka i kanske två månader framåt uppfinner jag en helt ny potentiell signaturburgare. Sedan väljer jag ut de tre bästa, finslipar dem och låter sedan en jury av hamburgerintresserade vänner och bekanta (och bloggläsare?) avgöra vilken av dessa tre som egentligen ska bli den officiella Cramburgaren på en superspännande hamburger-off. Låter det bra? I så fall burgar (ursäkta) vi med en som jag uppfann i helgen: nämligen The Triple Tomato Threat. Så här blev den:

The triple tomato threat
Jag har alltid gillat matvaror som beskrivs som trippla – triple chocolate, triple cheese och så vidare. Jag vet inte, men jag tycker att det låter himla bra. Så jag bestämde mig för att uppfinna en burgare som innehåller tre sorters tomat. Förutom ketchup (hemgjord) så innehåller The Triple Tomato Threat soltorkade tomater mixade med majonnäs och omogna tomatskivor vända i vispat ägg, doppade i panko och sedan snabbfriterade (fried green tomato-style). Brödet är det gamla vanliga, löken silverlök, osten amerikansk cheddar och köttet är 20% nötkött från slaktare med endast salt och peppar i.

Resultat: Mycket gott! Bra crunch från pankon och tomatsmak och hamburgare går ju lika bra ihop som ramma lamma ding dong. Dock efterlyste min flickvän ett salladsblad plus att jag funderar på ett sätt att turboboosta tomatsmaken ÄNNU mer.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.