Nu finns ölen med jalapeño, choklad och vanilj – Café har testat

Skotska bryggeriet Innis & Gunn lanserar en limiterad fatlagrad stout med smak av vanilj, choklad och jalapeño. Cafés Andreas Grube har provsmakat!

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-10-20 11:21  |  Lästid: < 1 minut

Förra året anordnade Innis & Gunn tävlingen Imagine & Gunn där svenska hobbybryggare fick skicka in recept på öl de ville brygga. Över 150 spännande ölrecept skickades in och när mer än 3 000 personer röstade fram Mika Jeppsson som vinnare.

Jag fick testa en flaska av hans öl Innis & Gunn Mika’s Choice (nr 11450, 29,90 kr), och jag måste erkänna att jag till en början var en smula skeptisk. Jalapeño, vanilj och choklad? Nja, vete tusan. Jag brukar ha svårt för knasbärs med den typen av hittepåsmaker.

Men den skepticismen fick jag snart äta upp. Eller dricka upp, då. För det här är faktiskt en riktigt trevlig öl med fin balans, rejält smakdjup och en högst personlig karaktär. Och smaksättningen funkar verkligen! Vaniljtonerna kommer framför allt från fatlagringen, och den maltiga chokladen sjunger harmoniskt med hettan från jalapeño, och lämnar bara en kittlande känsla kvar på tungan efter att ölen svalts ner.

Alkoholen ligger på hyfsat stöddiga 8 procent, vilket också bidrar till att sy ihop säcken och få ihop balansen. Klart värd att testa, tycker jag!

Förutom att den just nu finns i tillfälligt sortiment på Systembolaget går Mika’s Choice även att köpa på samtliga The Bishops Arms i Sverige, så länge lagret räcker.

Nu kan du skicka in ditt bidrag till årets tävling från Innis & Gunn, läs mer här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar