Hoppa till innehåll

Nu kan du få brygga och sälja ditt eget öl på Systembolaget

Olle Arnell

Tävla om att få åka till ett bryggeri i Skottland och brygga ditt eget öl som sedan säljs på Systembolaget.

Kanske brygger du redan öl hemma och vill att fler ska få smaka på just din sort, eller så har du en idé om exakt hur en öl ska vara och vill testa hur det skulle smaka. Oavsett vilket finns det nu en tävling där du kan få göra just detta.

Det är ölmärket Innis & Gunn som är igång med sin årliga tävling där en svensk person får chansen att åka till deras bryggeri i Skottland för att brygga sitt eget öl. Förra året vann Mika Jeppsson och de 40 000 flaskorna av hans öl Mika’s choice med smak av choklad, vanilj och jalapeño finns att köpa på Systembolaget sedan i fredags.

– Jag gillar fylligheten i kombination med tonerna av kaffe och choklad m.m. Bryggarna på Innis & Gunn var tvungna att prova ut mängden jalapeño flera gånger innan de hittade rätt hetta. De första försöken blev rejält starka, säger Mika Jeppsson själv om ölet.

Förra årets vinnare: Mika’s choice med smak av choklad, vanilj och jalapeño.

Bidragen kan innehålla i princip vad som helst och förra året var det drygt 150 personer som tävlade. Vem som sedan vinner tävlingen avgörs genom en omröstning på Innis & Gunn’s Facebooksida, så det gäller att mobiliserar vännerna ordentligt för att få åka till bryggeriet i Perth i Skottland och brygga tillsammans med bryggmästare Dougal Sharp. Men du får konkurrens av förra årets vinnare.

– Självklart har jag lämnat in ett förslag till årets tävling, säger Mika.

Tävlingsbidrag kan skickas in fram till söndag 29 oktober. Sedan utses ett antal bidrag som går vidare till en Facebookomröstning. Vinnaren presenteras onsdag 29 november.

Mika ́s Choice (11450-03) kostar 29,90 kronor på Systembolaget och säljs även på samtliga The Bishops Arms.

Tipsa gärna en kompis som brygger eget öl eller bara har åsikter om hur öl ”ska smaka”!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.