Hoppa till innehåll

Jens Lapidus om boken som fick honom att skriva ”Snabba Cash”

Olle Arnell

Den numera heltidsförfattaren visar upp sin bokhylla och berättar vilken bok som blev startskottet för att han själv skrev ”Snabba Cash”.

Författaren och advokaten Jens Lapidus slog igenom stort som författare med boken Snabba Cash 2006, som sedan följdes upp med Aldrig fucka upp och Livet deluxe. Tidigare i år meddelade han att han slutar som advokat och fokuserar helt på skrivandet.

Den första boken sedan han valt att satsa helt på författaryrket kommer 1 juni i år när han avslutar sin andra trilogi, där vi möter huvudkaraktärerna Emelie och Teddy. De två tidigare böckerna VIP-rummet och STHLM DELETE följs upp med den avslutade boken Top Dogg.

Men vad har han själv hemma i bokhyllan?

Jens Lapidus, Cafés chefredaktör och Jens Lapidus på omslaget av Café i samband med bokreleasen av STHLM DELETE i September 2015.

I en programserie som Akademibokhandeln producerat besöker de 15 kända författare och tar reda på just detta och bland annat tipsar Jens om Red or Dead av David Peace, en bok om fotboll och huliganism.

Han berättar även om boken som blev startskottet till Snabba Cash och att han har en egen bok där han skriver ner alla böcker han har läst.

– Den boken placerar mig och var jag var i livet just då, lite som en dagbok, säger han.

Se vad Jens Lapidus själv har i bokhyllan i klippet nedan – kanske hittar du tips för sommarläsningen?

https://www.youtube.com/watch?v=4xf1gXz7Huo

Top Dogg kommer ut 1 juni och är den sista boken i Jens senaste trilogi.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.