Jimmy Fallon är skrämmande bra som Bruce Springsteen

Jimmy Fallon är en kopia, både i röst och utseende, av den store Bruce Springsteen i denna politiska cover av Santa Claus is coming to town.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-12-05 07:56  |  Lästid: < 1 minut

Det är den tiden på året då alla gamla jullåtar börjar dammas av. Det är Mariah Carey och det är Wham! som ska ”tolkas” på diverse julfester. För det mesta renderar det, för betraktaren, en blandning av skam, fysisk smärta och nervösa skratt. Men i vissa fall blir det också bra.

Som i det här fallet, när Jimmy Fallon från The Tonight Show imiterade Bruce Springsteen, och säsongen till ära sjöng hans klassiska tolkning av julsången från 1934, Santa Claus is coming to town. Och det är inte bara utstyrseln som är skrämmande likt, utan även Jimmy Fallons sångröst.

Dock har Fallon gjort om texten till att handla om den tidigare FBI-chefen Robert Mueller, numera chef för utredningarna om Trumpadministrationens eventuella rysskontakter och valfusk. Låten ”Robert Mueller’s comin’ to town” är alltså riktad till det i dagsläget smått paranoida och uppskakade kabinettet i Vita huset.

https://www.youtube.com/watch?v=tHu-2vyvaQY

Springsteen själv, eller åtminstone hans PR-folk, verkar också nöjda, eftersom de delade videon med artistens 5,5 miljoner följare på Facebook.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-05 08:19