Hoppa till innehåll

Jimmy Kimmel i tårar efter Las Vegas-dådet: ”Någon har öppnat ett fönster till helvetet”

Sofia Börjesson

Söndagens masskjutning under en konsert i Las Vegas lämnade ingen oberörd. Här förklarar en märkbart tagen Jimmy Kimmel varför vapenlagarna i USA måste ändras.

Talkshow-värden Jimmy Kimmel är känd för sina satiriska gliringar och sin humor, men efter söndagens masskjutning i Las Vegas där en ensam man dödade 59 människor och skadade omkring 500 var allvaret påtagligt.

Kimmel, som själv är uppvuxen i Las Vegas, publicerade under tisdagen en video där han med darrande röst pratar om dådet, och det som han anser är roten till problemet.

”Det här handlar inte om vapenkontroll, det handlar om vanligt folkvett. Folkvett är att inget bra någonsin kommer ur att tillåta en människa ha vapen som kan skada 527 amerikaner på en konsert.”

Många på sociala medier har kommenterat dådet som hemskt och yppat ord som ”det finns ingenting vi kan göra”, men Jimmy Kimmel håller inte med:

”När någon med skägg attackerar oss börjar vi avlyssna telefoner, vi inför inreseförbud, vi bygger murar och vi vidtar alla möjliga åtgärder för att det inte ska kunna hända igen. Men när en amerikan köper vapen och dödar andra amerikaner så finns det ingenting vi kan göra?”

Talkshow-värden kommenterar också varför han känner att det har blivit svårare att göra satir av samhällsproblemen.

”Ni vet, jag vill ju att det här ska vara ett roligt program. Jag hatar att prata om sådana här saker. Jag vill bara skratta åt saker varje kväll, men det har blivit allt svårare den senaste tiden. Det känns som att någon har öppnat ett fönster till helvetet.”

Se klippet här

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.