Obama stöttar Kimmel (och hans son) efter kritiken mot Trumps vårdreform

Jimmy Kimmel talade ut om sin nyfödda sons hjärtfel samtidigt som han kritiserade president Trumps konservativa vårdpolitik. Något som Obama kommenterade, men som republikanen Joe Walsh kallade för "snyfthistoria". Men vi tar det från början.

Anaïs González Cruz | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-05-03 13:55  |  Lästid: 2 minuter

Jimmy Kimmel är inget fan av Donald Trump. Bland annat passade han på att kritisera USA:s president i öppningstalet när han stod som värd på Oscarsgalan tidigare i år. Då handlade det om rasism, nu handlar det om Kimmels son.

Billy Kimmel föddes med ett hjärtfel och Jimmy var märkbart skakad under måndagens program när han berättade om sonen Billys akuta operation. Det var bara timmar efter hustrun Mollys förlossning som en uppmärksam sjuksköterska noterade att allt inte stod rätt till med den lille pojken.

På grund av ett medfött hjärtfel fick Billys kropp alldeles för lite syre – och plötsligt blev situationen livshotande.

– Det var de tre längsta timmarna i mitt liv. Men tack och lov lyckades operationen, berättade programledaren med gråten i halsen.

Kimmel kritiserade också president Trumps nya budgetförslag, som omfattar stora nedskärningar inom vården:

– Om ditt barn kan räddas från att dö så ska det inte spela någon roll hur mycket pengar du tjänar. Det kan vi nog alla enas om, oavsett om vi är republikaner eller demokrater.

Programledarens starka uttalande har uppmärksammats stort i amerikanska medier och USA:s före detta president, Barack Obama, är en av många som nu ställer sig bakom Kimmel.

Men forne kongressmannen och republikanen Joe Walsh tycker uppenbarligen inte att lika sjukvård för alla är en viktig fråga. Under gårdagen twittrade Walsh att han inte tänkte betala någon annans sjukvård på grund av Kimmels "snyfthistoria".

Lyckligtvis återställdes ordningen snabbt på Twitter efter att flera användare påpekat att Walsh själv inte ens betalat underhåll för sina egna barn – en skuld som 2012 uppgick till över en miljon kronor.

Nog är det väl magstarkt av Joe Walsh att kalla Kimmels berättelse om sin nyfödda sons hjärtfel för "snyfthistoria"?

Läs också: Jimmy Kimmel hånade Trump i sitt öppningstal på Oscars

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:09