Det här lägger Johan Jureskog på grillen 2017

Alla borde äga en kamadogrill, säger kändiskocken Johan Jureskog. Själv kommer han bjuda vännerna på riktig pulled pork i sommar.

Markus Thunberg | Foto IBL  |  Publicerad 2017-06-09 10:30  |  Lästid: < 1 minut

Johan Jureskog på Grillmässan i Stockholm 2017.

Med Jamie Olivers förmåga att sätta sitt namn på saker och Gordon Ramsays frispråkighet har Johan Jureskog klivit fram som en av Sveriges absolut mest kända kockar.

Den svenske köttmästaren driver restaurangerna AG och Rolfs kök i Stockholm, har varit med i det svenska kocklandslaget under flera år, gjort hamburgare för McDonald’s och sågs senast i TV3-programmet Världens bästa burgare tillsammans med Malin Gramer. Café ringde Johan för att fråga vad han gör i sommar.

– Jag har snart byggt klart mitt landställe och ska ha semester, säger han.

Vad lägger du på grillen i år?

– Jag har skaffat en kamadogrill och ska börja röka kött. Jag kommer göra riktig pulled pork, alltså sådan som man röker, inte som man har i ugnen. Jag kommer rubba och röka stora oxbringor i sommar och bjuda in mina vänner.

Det är en sådan keramikgrill från Japan som grillar på låg värme under lång tid?

– Ja, precis alla borde ha en kamadogrill hemma. Och ska man steka kött är mitt tips att kolla in Cafés klipp med mig om hur man gör, haha.

Cafés matredaktör Jonas Cramby listar här årets 3 bästa BBQ-smokers. Johan Jureskog vore inte Johan Jureskog om inte han hade ett eget kamadogrill-företag, det hittar du här.  Är du nybörjare vid grillen ger Holy Smoke-grundaren Johan Fritzell sina 3 bästa tips här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar