Annons

Ny Jonas Gardell-serie spelas in – och du kan få en roll

En ny tv-serie av Jonas Gardell, De dagar som blommorna blommar, har påbörjat inspelningarna. Alltid drömt om att få jobba med Gardell och andra stora namn i svenska filmbranschen? Nu kan du söka en roll som statist i den kommande SVT-serien.

Nanna von Knorring
Ny Jonas Gardell-serie spelas in – och du kan få en roll

SVT har börjat spela in den nya tv-serien De dagar som blommorna blommar, av Jonas Gardell. Serien, som utspelar sig under sent 70-tal, tidigt 90-tal och i nutid kommer att bestå av tre avsnitt på 60 minuter vardera.

Annons

För regi står Simon Kaijser och i huvudrollerna kommer vi få se kända namn som Eva Röse, Rasmus Luthander, Anja Lundqvist, Johan Rheborg, Rebecka Hemse, Magnus Krepper, Jacob Ericksson, Torkel Pettersson samt Ulf Friberg. Tv-serien produceras av Maria Nordenberg och beräknas ha premiär julen 2018.

Gilla Cafe.se på Facebook

I en synopsis för serien beskrivs handlingen: ”Vännerna Erik, Mikael och Benny växer upp tillsammans som grannar i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Deras familjer umgås som grannar gör, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och saknad. Vi får följa familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson och bevittna händelser som får smärtsamma konsekvenser, ibland omedelbart, ibland många år senare.”

– Jag tror De dagar som blommorna blommar handlar om livets olidliga skörhet, och om hur alla måste räknas, varje liten blomma på ängen. Hur varje liv måste ha ett värde, hur försvinnande kort det än är så är det allt vi har, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag tror också serien handlar om kontroll, eller snarare hur vi tror att vi har kontroll, att vi tror att vi vet vad vi gör och vilka konsekvenserna kommer att bli, men egentligen har vi inte en aning.

Maria Nordenberg, Jonas Gardell och Simon Kaijser har tidigare samarbetat med tv-serierna De halvt dolda och Torka aldrig tårar utan handskar som gjorde succé i Sverige.

Den här gången kan dessutom flera privatpersoner bli del av succén. Det behövs nämligen flertalet statister till inspelningarna som pågår. Bland annat finns det behov för flertalet manliga statister som kan agera besökare vid en judisk gudstjänst samt flanörer för scener som utspelar sig på 70-talet. Intresserad? Passa på och sök – många andra statistroller till tv-serien är redan fyllda!

Foto: SVT

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons

Dela (9)
Tweeta

Annons


Laddar