Hoppa till innehåll

Julens godaste drink: Rom- och horchata-drinken Nog

Rom och Horchata-drinken Nog

Vad kan gå fel med rom och horchata?

Släkten är samlad, klapparna ska öppnas och julmat ska konsumeras till bristningsgränsen av mättnad. Klassiska jullåtar spelas och ackompanjeras, i bästa fall, av en sprakande eldstad i bakgrunden.

För att höja stämningen ytterligare har en av Sveriges bästa bartenders, World Class-vinnaren och hyllade cocktailbaren Bio Rios Josephine Sondlo tagit fram den perfekta juldrinken ”Nog”.

Drinken Nog

Nog

Ingredienser:

40 ml Zacapa 23
40 ml horchata

Gör så här:

Häll rom och horchata i en shaker, tillsätt is och skaka. Sila upp över is i ett highballglas. Riv muskot över.

Horchata:

Blanda 1 dl kondenserad mjölk, 1 dl rismjölk och 1 dl kokt ris i en kastrull, tillsätt en tesked malen kanel och en nypa salt. Värm upp på låg värme tills den kondenserade mjölken är upplöst, sila och buteljera i en ren flaska. Låt stå kylt. Håller i ca två veckor.

Joakim Almén var digital redaktör för Café under många år. Han gjorde många intervjuer och personporträtt och skrev bland annat om sport, popkultur, mode och mat och dryck.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.