Annons
Annons

kalle-lind-festival-malmo

Sprithaveri, älgkebab och en mycket speciell diktuppläsning. Vi ställde komikern och programledaren Kalle Lind mot väggen om hans största festivalupplevelser.

* * *

Vilken är sommarens bästa svenska festival? Varför?

Annons

– Malmöfestivalen. Som motivering hade jag kunnat säga nåt ironiskt om älgkebab, men det är en oerhört ambitiös festival som verkligen kämpar för att få med sig alla åldrar och etniciteter och som tar in akter som aldrig hade nått Malmö annars. Och sen finns ju då älgkebaben. Som några frikyrkliga dårar kränger varje år. Det är kebab med älgkött. Och lingon.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vilken spelning ser du fram emot mest?

– Jag ser inte musik live. Jag tycker de där killarna med gitarrerna står i vägen för musiken. Men KSMB på Bråvalla hade ju varit mumma för sjuttonåringen – och fyrtioåringen – i mig.

Mest minnesvärda festivalögonblicket?

– När min vän Valle Westesson arrangerade Tigerörafestivalen på sitt torp i norra Skåne och Dan Hylander kom och lirade och sov på en madrass i den hall som numera går under namnet Dan Hylander-rummet.

Bästa framförandet du sett?

– Di Leva, Mejeriet i Lund 1990. Ingen är mindre relevant än Di Leva 2014, men för Rymdblomma må han för alltid kommas ihåg. Annars gjorde Ewert Ljusberg ett mustigt framträdande på Malmöfestivalen 2014. Han framförde bland annat dikten Fisen. Den handlade om att fisa.

Fullaste/stökigaste festivalminnet?

– Jag var på rockfestival sista gången 1993. Det var i Hultsfred. Just D ställde in, min kompis åkte hem för han var rädd för fyllon och jag drack strårom som en annan kompis skickat till mig i schampoflaskor från Österrike. Bitonen av schampo hade inte gått ur, trots att han enligt uppgift diskat dem noga. När jag stod och förgäves försökte pressa in mitt tält i den medföljande påsen för att sen åka tåg i fem timmar så slog det mig att jag kan ordna både fylla och stök mer praktiskt hemmavid.

Godaste festivalmaten du ätit?

– Nåt med kött, tror jag. Eller bröd. Hungern är som bekant den bästa kryddan och jag var väl tokhungrig efter att ha köat för maten.

Vad önskar du att du själv visste första gången du åkte på festival?

– Hur man sätter upp tält, umgås med folk och roar sig.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs mer!

Fredrik Strage: Jag var livrädd för punkarna första gången jag drog på festival

Beviset: du bränner mängder av kalorier när du är på festival

Wohooo! Detta är sommarens bästa svenska festivaler

 

Annons

Dela (5)
Tweeta

Annons


Laddar