Wohooo! Detta är sommarens bästa svenska festivaler

cafevik  |  Publicerad 2015-05-21 11:06  |  Lästid: 3 minuter

Späckad megafestival, stadshäng eller indiefest? Sommarens festivalbiljetter är inte slutsålda, så passa på att spana in vilka som är värda att gå på. Vi frågade nöjessverige vad de ser fram emot i sommar. Varsågod, här är de fetaste festivalerna 2015!

* * *

Way out west

wow-2015

HanaPee, bloggare och programledare

– Way out west!!!!! Äh. Det är väl för att jag jobbar med Nöjesguiden och därmed får bo på deras fantastiska Nöjesguiden-hotell. Sen är jag ju tyvärr ingen lerälskande tältperson som man kanske skulle kunna trott. Tvärtom går jag igång på rena och prydliga stadsfestivaler där jag slipper nakna 16-åriga killar med sitt telefonnummer på bröstet.

 

Emil Persson, nöjesredaktör på Café

– Way Out West. För att de bokat Sturgill Simpson. Och Father John Misty. Och Susanne Sundfør.

 

Pelle Tamleht, redaktör på Nöjesguiden

– Way Out West. Bäst lineup, roligaste dagsfesterna och roligt att få se Göteborg från sin bästa sida.

 

Malmöfestivalen

malmo-2015

Kalle Lind, författare och programledare

– Som motivering hade jag kunnat säga något ironiskt om älgkebab, men det är en oerhört ambitiös festival som verkligen kämpar för att få med sig alla åldrar och etniciteter och som tar in akter som aldrig hade nått Malmö annars. Och sen finns ju då älgkebaben. Som några frikyrkliga dårar kränger varje år. Det är kebab med älgkött. Och lingon.

Foto på Kalle: Lars Bendroth

 

Emmabodafestivalen

emmaboda-2015

Fredrik Strage, krönikör och journalist

– Jag har aldrig varit på Emmabodafestivalen som genomgått en intressant metamorfos från mesigt indiemecka till något slags halvironiskt brutaltechnoparty. Det vore kul att höra gabber-dj:n Angerfist på samma festival som eurodiscostjärnorna Vengaboys, reggaelegenden Lee Perry, dubstepkungen Flux Pavilion och indiemanglarna Makthaverskan.

 

Psykjunta

psykjunta-2015

Kringlan Svensson, programledare och komiker

– Psykjunta på grund av bokningarna och storleken. De har lyckats hålla sig på en lagom nivå och därför är det kanske dumt att jag tipsar om den i en sossetidning som Café, men vafan, jag tycker dom förtjänar all cred dom kan få.

 

Johan Lothsson, chefredaktör på Gaffa 

– Way Out West har varit bäst men tappat de senaste åren, bland annat när de gick upp till tre dagar så följde liksom inte bokningsbudgeten med så det blev lite tunt i Slottsskogen. Idag skulle jag säga att de nischade festivalerna känns piggast, som nya Into The Valley, Psykjunta och Geggan.

 

Bråvalla

bravalla-2015

David Sundin, komiker

– Bråvalla (för att jag ska dit och uppträda). Och kanske Gagnef (för jag ska kanske dit och uppträda). Resten är bara skit (för jag ska inte dit och uppträda).

 

Nisse Hallberg, komiker

– Där skulle jag nog vilja svara Bråvalla. Varför? Jo, de dom har stora akter som Wu-Tang Clan och Alla Mina Kamrater.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs mer!

Här är festivalen som ger dig mest musik för pengarna i sommar

Så mycket fick artisterna för att spela på Woodstockfestivalen

Zedd om mötet med Max Martin: Jag var skräckslagen – men nu älskar jag honom

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-29 14:39