Fredrik Strage: Jag var livrädd för punkarna första gången jag drog på festival

cafevik  |  Publicerad 2015-06-05 11:00  |  Lästid: 2 minuter
Fredrik-Strage-festival

Brölande hårdrockare, Skrillex i fullmåne och en magisk hamburgare. Vi ställde Fredrik Strage mot väggen om hans bästa och värsta festivalminnen!

* * *

Vilken är sommarens bästa svenska festival? 

– Jag har aldrig varit på Emmabodafestivalen som genomgått en intressant metamorfos från mesigt indiemecka till något slags halvironiskt brutaltechnoparty. Det vore kul att höra gabber-dj:n Angerfist på samma festival som eurodiscostjärnorna Vengaboys, reggaelegenden Lee Perry, dubstepkungen Flux Pavilion och indiemanglarna Makthaverskan.

Vilken spelning ser du fram emot mest?

– Giorgio Moroders dj-set på Dans Dakar. Där spelar också technovirtuoser som Maya Jane Coles, Marika Rossa och Diplo.

Mest minnesvärda festivalögonblicket?

– När Skrillex dj:ade framför Riddarholmskyrkan, under en gigantisk fullmåne, på Dans Dakar i somras. Det var snudd på tropisk värme i Stockholm och när han lade på RL Grimes ”Tell me” kändes det som om basen skulle få månen att krascha rakt ner i Riddarfjärden.

Bästa framförandet du någonsin har sett?

– Dött lopp mellan Kanye West på Bråvalla 2014 och mina två bästa Hultsfredskonserter: Mary J Blige på Hawaiiscenen 2004 och Nitzer Ebb i Teaterladan 1988.

Stökigaste festivalminnet?

– Nationaldagsfirandet på Sweden Rock 2014. ”Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden!” brölar tiotusentals drängfulla hårdrockare. ”Men dö då för helvete!”, svarar en punkare på parkeringen utanför.

Godaste festivalmaten du ätit?

– En hamburgare med gruyèreost, chipotle och rostad lök som jag åt på Popaganda 2012. Eller okej, jag åt den inte på festivalområdet utan på Pet Sounds Bar. Att Popaganda arrangeras på Södermalm är en kulinarisk fördel. Besökarna kan säga fuck you till langosvagnen och äta riktig mat några kvarter därifrån.

Vad önskar du att du själv visste första gången du åkte på festival?

– Att det inte är farligt. Jag var 15 år och livrädd. Särskilt för punkarna som tältade under en banderoll med texten ”Juha Åmsele Tour 88 – Graveyard Party”.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs mer!

Lorentz: Jag vaknar ibland upp och tänker: ”Det var mycket life i går”

Utsätts du för mycket buller? Din kropp kan skadas mer än du tror

Urban Cone: Justin Bieber, kom ut och stå för kostnaden

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-17 13:58