Hoppa till innehåll

Min hudvårdsrutin!

Jag får ofta frågor om min dagliga hudvårdsrutin, vilka krämer hit och vilka syror dit. Om hudvård är ett tempel är jag en nyinvigd munk så allt nedan är det som funkar bäst för just min hy för tillfället. Jag använder inte alla dessa produkter hela tiden varje dag och NEJ, för tillfället använder jag … Continued

Jag får ofta frågor om min dagliga hudvårdsrutin, vilka krämer hit och vilka syror dit. Om hudvård är ett tempel är jag en nyinvigd munk så allt nedan är det som funkar bäst för just min hy för tillfället. Jag använder inte alla dessa produkter hela tiden varje dag och NEJ, för tillfället använder jag ingen toner (vilket verkar vara att svära i kyrkan). Men likt Moses klöv havet och ledde israeliterna till trygga stränder vadar jag dagligen genom syror, oljor och krämer för att hitta det mest effektiva, snällaste och mest prisvärda produkterna och har såklart några av de bästa i mitt eget badrumsskåp!

 * * *

Rengöring

Kiehl’s Calendula foaming facewash. En bra och basic ansiktstvätt som gets the job done. Förutom denna använder jag Tromborgs foaming cleanser, en superlätt rengöring som fungerar som rakmousse.

Kiehl’s Facial Fuel energizing scrub. Fördelen med denna ansiktsskrubb är att den inte innehåller mikroplaster utan krossade aprikoskärnor. Effektiv och fräsch.

Syra & fukt

Tromborg Calendula face mist. Torr mellan masker? Torr framför tv:n? En göttig ansiktsspray är aldrig fel.

Paulas Choice  Skin Perfecting 2% BHA, Paulas Choice treatment 10% AHA. Dessa två guldklimpar har fått ett helt eget inlägg tidigare. Sen jag började med dessa har alla mina små kvisslor, prickar och smuts försvunnit. Vill du satsa på två effektiva produkter, här är de. 2% BHA använder jag dagligen medan den på 10% åker på 1-2 gånger i veckan.

Origins Antioxidant moisturizer white tea. Fuktfest! Om det är något jag gillar så är det fuktkrämer. Denna milda funkar bra direkt efter rakning och går snabbt in i huden.  

Serum, glow & olja

Lilla Bruket jojoba face oil. För extra fukt, näring och skydd blandar jag ut dagkrämen med någon droppe ansiktsolja. Denna samt The Organic Oils faceoil är mina två bästa.

Klairs C-vitamin serum. Detta lätta serum!! mmm. Den är som att ge ansiktet en örfil med energi.

Akademikliniken pure glow oil. Detta är förvisso också ett c-vitaminserum men den oljigare konsistensen och lyxiga doften gör att jag inte kan motstå den.

Smink

När det gäller smink är jag ganska lat. Jag vill se lite piggare ut och använder bara bb cream under ögon och på näsa för en mer utslätande effekt. Dr Jart är lite mörkare och kompletterar därför den ljusare Erborian.

Dr. Jart+ BB Dis-a-pore

Erborian BB Nude

Hår & sånt

Björn Axén Organic universal styling cream. BA:s nya organic serie innehåller en hel rad produkter för alla typer av hår. Den har stylingkrämen fungerar utmärkt i vått hår.

Vichy Homme 78h deodorant. Denna plus Recipe for Mens deostick är det två mest effektiva deos jag provat. Sämst by far är Bulldogs roll-on som fick mig att lukta svettig tysk turist på Medelhavsö.

Tromborg lip cure. Denna!! Enligt Vogue är detta århundradets läppbehandling. Snygg burk som passar utmärkt i väskan och smakar gott/äckligt på ett märkligt sätt. Som en nattkräm för läpparna.

Lernberger Stafsing Hard Wax. Om jag vill ha en torr look på håret använder jag detta vax och blandar ut med Lernbergs saltvattenspray för lättare hantering. Dock brasklapp på denna, det är VERKLIGEN hard vax!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.