Annons
Annons

Kennedys kritik efter det våldsamma slagsmålet i helgen

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglü skriver ett öppet brev i DN efter helgens tumult under en ungdomscup: ”Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare”.

Sofia Börjesson

Foto: AOP/IBL

Foto: AOP/IBL

”Det var groteskt för att vara barnidrott.” Så beskriver en av vittnena helgens händelser utanför Stockholm, enligt Sportbladet. Hammarbys tränare ska ha skallat domaren efter en av matcherna – och en förälder bröt benet på flera ställen i det efterföljande slagsmålet mellan tränare, domare och flera föräldrar.

Det våldsamma bråket ska ha handlat om en utebliven straff.

Nu riktar Hammarbystjärnan Kennedy Bakircioglü kritik mot laget i ett öppet brev i Dagens Nyheter. Han skriver bland annat:

”Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare så att det blir tumult, sånt får man inte hålla på med som ledare för ett lag, framför allt inte när det handlar om ungdomar. Att dessutom Hammarby är inblandat är inte bra, klubben står inte bakom det på något sätt, det tillhör inte fotbollen.”

Han skriver vidare att man som förälder har ett stort ansvar och bör visa sig från sin bästa sida som supporter, inte minst för att barnen ska känna sig trygga.

”Många kommer att bli skraja och kan tycka att det är läskigt att spela fotboll. Ledare och föräldrar har ett väldigt stort ansvar i barnuppfostran.”

Hammarby har polisanmält domaren och domaren har svarat med en motanmälan.

Annons
Annons

Dela (40)
TweetaLaddar