Hoppa till innehåll

Klassiska Cuba Cola är tillbaka – nytt recept och sockerfri

Cuba Cola

En halvliter läsknostalgi snart i en matbutik nära dig.

Visst minns du läskeblasken Cuba Cola? Faktum är att den dunderklassiska och välsmakande cola-drycken började säljas redan 1953 – tre månader innan Coca-Cola lanserades i Sverige. Sen dess har Cuba colan hängt med och utgjort en liten men ack så viktig del av det svenska läskarvet.

Nu gör Cuba Cola en överraskande återkomst i det lilla. Det är Spendrups, som för tre år sedan skickade in nytt liv i lika klassiska Trocadero genom att lansera succén Trocadero Zero, som köpt varumärket Cuba Colan. ”Det finns ett sug för de här retro-varumärkena” sa Anna-Stina Hallberg, marknadschef för Spendrups alkoholfria drycker, i början av året till Expressen – och med tanke på framgångarna med Trocadero Zero får man ge henne bifall i det påståendet.

Nästa vecka körs en ordentlig mängd uppdaterad läskedryck ut till butiker när nya Cuba Cola lanseras brett. Enligt Spendrups kommer läskeblasken med ett nytt, uppdaterat recept. Dessutom är paketeringen helt ny där man hämtar inspiration från 50-talets Cuba Cola – med målet att förmedla ”en känsla av en uppstickare med modernt uttryck”.

Och till sist, svaret på den kanske viktigaste frågan: Ja, Cuba Cola kommer också i en sockerfri zero-variant.

Cuba Cola lanserades i mitten av mars hos utvalda återförsäljare och från 13 april i dagligvaruhandeln. Lanseringen innefattar både Cuba Cola och sockerfria Cuba Cola Zero.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.