Hoppa till innehåll

Klättermusen öppnar flaggskeppsbutik på hemmaplan

Outdoor-märket har gått från svensk doldis till internationell storspelare. Nu landar Klättermusen i Stockholm.

Sedan starten 1975 har det svenska outdoor-märket Klättemrusen använts av allt från bergsbestigare och naturälskare till världskändisar som Drake, tack vare sin funktionella och miljömedvetna design. Förutom framgångarna i Asien öppnade Klättermusen nyligen butik på King’s Road i London. Nu tar bolaget nästa steg genom att öppna sin första butik i Stockholm, belägen i Outdoor-kvarteret på Norrlandsgatan 11. 

“Jag är otroligt glad över att äntligen få öppna vår första Klättermusen-butik på Norrlandsgatan i Stockholm. Det blir en intim butik med noga utvald samling av våra personliga favoriter och prisbelönta premiumprodukter. Med denna plats i Stockholm vill vi skapa en möjlighet att välkomna lokala gäster till en öppen och okomplicerad plats som förk- roppsligar vårt unika förhållningssätt till bergskultur både på och utanför berget. Den nya Klättermusen-butiken är designad för att kombinera vår unika vision av världen, 50 år av banbrytande produktinnovation och vårt teams stora engagemang,” säger Gonz Ferrero, vd på Klättermusen. 

Isabelle Liahaugen, chefsdesigner på Klättermusen, har förutom att designa märkets kollektioner de senaste åtta åren även utformat den nya butiken i Stockholm. 

“Butiken i Stockholm är skapad för att vara en naturlig mötesplats där vi hjälper våra kunder att hitta den bästa utrustningen för både lokala och globala äventyr. Klimat och väder är oförutsägbara, men med rätt utrustning fås de bästa förutsättningarna. När det kommer till produktutveckling har vi alltid gått vår egen väg, med egna material och lösningar där varje detalj har ett syfte – så skapas vår design. Detta tankesätt gäller självklart även för våra butiker. Jag ville skapa en inredning som är både flexibel och tydlig, med funktioner som enkelt kan anpassas efter behov. Genom att använda hållbara material och inte mer än vad som behövs, skapas en unik och hållbar design som speglar Klättermusens filosofi,” säger Isabelle Liahaugen, chefsdesigner på Klättermusen. 

Klättermusens nya butik med en yta på 70 kvm återfinns på Norrlandsgatan 11 i Stockholm.

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.