H&M släpper klassiska byxan med knappar på sidan

Bered dig på att knappbyxan, som Adidas gjorde på 1990-talet, gör comeback. Svenska klädjätten H&M har precis lanserat en egen variant.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-01-23 12:19  |  Lästid: < 1 minuter
pants
Kim Kardashian och Kanye West under Paris modevecka i höstas.

Det var redan i höstas som Kim Kardashian valde ett par knappbyxor från Adidas till Givenchys visning i Paris. Maken Kanye West matchade med en Championtröja och sina egna Calabasas-byxor. Championtröjan har redan varit ett trendsäkert val under hösten – och nu ser knappbyxan ut att få en comeback på bred front.

Kim Kardashian wore Adidas popper tracksuit bottoms and the internet can’t cope https://t.co/uOOQYplhJO pic.twitter.com/7EfObGkMr8

— beautie (@beautie) 30 september 2016

För oss födda på 80-talet är det hög nostalginivå på Adidas-byxan och Championtröjan, båda var riktiga måste-plagg under ett par år under 1990-talet och början av 2000. Men Kim Kardashian vågade val är inte det enda tecknet på att knappbyxan kan göra comeback, svenska H&M har precis släppt en variant av byxan som går att öppna på sidan.

Byxan landar rimligen i H&M:s runt 4000 butiker i hela världen.

För 399 kronor kan alltså även du återuppleva känslan från högstadiet att någon närsomhelst kan riva upp hela dina byxor och lämna dig stående med nakna ben.

hm

H&M:s knappbyxa hittar du här. De är tillverkade i en viskosblandning, har resår i midjan och vida, avsmalnande ben. De fyra översta trycknapparna längs sidan går inte att öppna. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:30