Hoppa till innehåll

H&M släpper klassiska byxan med knappar på sidan

Markus Thunberg

Bered dig på att knappbyxan, som Adidas gjorde på 1990-talet, gör comeback. Svenska klädjätten H&M har precis lanserat en egen variant.

pants
Kim Kardashian och Kanye West under Paris modevecka i höstas.

Det var redan i höstas som Kim Kardashian valde ett par knappbyxor från Adidas till Givenchys visning i Paris. Maken Kanye West matchade med en Championtröja och sina egna Calabasas-byxor. Championtröjan har redan varit ett trendsäkert val under hösten – och nu ser knappbyxan ut att få en comeback på bred front.

Kim Kardashian wore Adidas popper tracksuit bottoms and the internet can’t cope https://t.co/uOOQYplhJO pic.twitter.com/7EfObGkMr8

— beautie (@beautie) 30 september 2016

För oss födda på 80-talet är det hög nostalginivå på Adidas-byxan och Championtröjan, båda var riktiga måste-plagg under ett par år under 1990-talet och början av 2000. Men Kim Kardashian vågade val är inte det enda tecknet på att knappbyxan kan göra comeback, svenska H&M har precis släppt en variant av byxan som går att öppna på sidan.

Byxan landar rimligen i H&M:s runt 4000 butiker i hela världen.

För 399 kronor kan alltså även du återuppleva känslan från högstadiet att någon närsomhelst kan riva upp hela dina byxor och lämna dig stående med nakna ben.

hm

H&M:s knappbyxa hittar du här. De är tillverkade i en viskosblandning, har resår i midjan och vida, avsmalnande ben. De fyra översta trycknapparna längs sidan går inte att öppna. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.