Har Kanye West precis gjort historiens fulaste skor?

Ett par gula skor

Kanye West är som vanligt ständigt aktuell, nyligen släpptes albumet Donda men frågan är om det inte är artistens senaste skapelse som kommer gå till historien som det mest nyskapande. Det handlar YZY KNIT RNR, en sorts stickad sneaker.

Robin Åberg | Foto: Getty & adidas  |  Publicerad 2021-09-24 13:42  |  Lästid: 2 minuter

Kanye West har alltid tänkt utanför den berömda boxen och den tankegången tas tydligt vidare med nya YZY KNIT RNR som inte liknar några andra skor vi sett. Glöm boxen, följsamma linjer och allt annat!

Som namnet antyder består denna oformade doja av en vävd överdel vars oexisterande form ändå påminner lite om Kanyes tidigare samarbeten med Adidas. Skosnören har även de fått ge vika för den släta slip on-varianten.

Den lilla form som ändå finns (skon måste ju ändå vara anpassad efter ett par fötter) utgörs av sulan som i sammanhanget får ses som konventionell. Precis överdelen går sulan i denna första upplaga i färgen som kallas ”sulphur”.

Skorna har inte helt oväntat väckt reaktioner och bland de mest träffsäkra hör de som fångat likheterna till Musse Piggs skodon. För den som hellre vill ha ett par Musse Pigg-tofflor finns det faktiskt ett par här.

De strumpliknande skorna drar på vissa sätt tankarna till de tidigare makarna West/Kardashians senaste publika framträdanden där de båda setts i klassisk rånarmaskering. Under Kanyes publika förhandslyssningar av Donda på olika arenor sågs artisten iklädd nylonstrumpa över huvudet och på Metgalan tog Kim Kardashian konceptet vidare.

Frågan är om världens mest uppmärksammade skilsmässa inledde ett motstånd mot form från de tidigare makarna eller om avsaknad av form är den nya formen. Med tanke på parets kulturella genomslag kanske strumpkonceptet är det nya ändå.

YZY KNIT RNR släpptes igår i USA på yeezysupply.com men precis som med Kanyes tidigare skosläpp med adidas är det oklart om och när de kommer till Sverige.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-09-24 14:38