Knappbyxan är tillbaka – Adidas återlanserar klassiska plagget

Innan mobiler fanns roade vi oss istället med att knäppa upp varandras byxor i skolan – nu återlanseras plagget många av oss minns med värme från slutet av 90-talet.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-02-02 11:29  |  Lästid: 2 minuter

Du som inte upplevde det i skolan förstår nog inte alls tjusningen som fanns i att rycka upp knapparna på polarens byxor när man gick förbi och tycka att det höll tillräcklig verkshöjd för att repetera så ofta man fick chansen. Fick man in en riktig fullträff knäpptes byxorna upp från vrist till höft och föll ned till marken. Triumf!

Det var det här man sysslade med på högstadiet, om man inte satt och matade sin tolv pixlar stora tamagotchi med fyra pixlar stora morötter eller försökte lära sin Furby att säga fula ord på engelska. I många skolor blev det en inofficiell tävling om vem som var snabb nog att lyckas knäppa upp flest byxor i korridorerna mellan lektionerna. Och nu kommer byxan tillbaka!

Byxorna som nu heter Adibreak pants har kvar de karaktäristiskt stora loggorna långt ner på benen och finns i färgerna mintgrönt, svart, mörkblått och rött. Byxorna hittar du på Adidas hemsida under damkategorin men de är unisex och finns i upp till storlek 48.

Kim Kardashian och Kendall Jenner i den klassiska byxan som nu återlanseras under namnet Adibreak.

Vi säger inte att du ska återuppta din gamla vana från högstadiet, men vi lovar inte heller att det inte finns risk för att andra kommer att försöka göra det på dig. För 799 kronor blir byxan din och du kan köpa dem i Adidas egna butiker, på Caliroots eller allra smidigast på Adidas.com.

Läs också: Hollywoodstjärnans nya favoritplagg – så bär du träningsoverallen till jobbet

herrmode 2018 tracksuit

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-06 11:52