Hoppa till innehåll

Köksprylarna som gör dig till ett proffs i köket

Köksprylar
Tom Cehlin Magnusson

Skarpa knivar och ordentliga skärbrädor i all ära – möt pastamaskiner, allt-i-allo-pannor och ett stort, grönt ägg utvecklat av Nasa.

Marcato Atlas 150 Design

Världen har sedan några år tillbaka pastafeber och då är det väl inte mer än rätt att även ditt kök och Instagram-flöde ska erbjuda Tipo 00-baserat innehåll. Marcato har gjort pastamaskiner i snart hundra år i Italien. Med den här gör du egen lasagne, fettuccine och tagliolini pronto. 1 030 kr. 

Our Place Always Pan

Gjutjärnsfundamentalister och kolstålsfanatiker, bläddra vidare. Den omskrivna allt-i-allo-pannan är inte något för restaurangköket, eller ens för hobbykocken med gräddsåstjock plånbok, men den minimalistiskt formgivna stekpannan kan göra det mesta, och den gör det med stil. Stek, bräsera, ånga, sautera, koka och servera i samma panna. 1 570 kr. 

Aarke Carbonator Pro

Designkollektivet Aarkes kolsyremaskin är ett smärre konstverk för ditt kök. Inspirationen kommer från gamla, vackra italienska espressomaskiner, designen har hyllats i Vogue och Esquire. Förutom det är det ett utmärkt sätt att spetsa till fredagens AW-drink – med hjälp av smakblandningar gör du proffscocktails på nolltid. 3 000 kr. 

Kitchenaid Artisan

This is the big boy, this is the top of the line, this is as good as it gets, som Larry David en gång sa. Kitchenaid är konungen av köksmaskiner och kan göra i princip vad som helst. Be den knåda, vispa, skära eller hacka och den kommer att leverera som en misshandlad och härdad sous­chef. 5 390 kr. 

Melitta Barista TS

För de flesta mest kända som tillverkare av kaffefilter, men Melitta gör även kaffemaskiner. Den här helautomatiska espressobryggaren vinner alla tester den ställer upp i. Om du verkligen vill reta upp en italienare kan du även berätta att maskinen är så avancerad att den går att styra via en app. 9 990 kr

Big Green Egg

Till skillnad från vad man skulle kunna tro om en produkt som har det deskriptiva namnet Big Green Egg så är det här en sofistikerad produkt som använder sig av japansk matlagningstradition tusen år tillbaka. Grillen, med teknik från Nasa, är extremt värmeisolerande, tillagar maten jämnt till perfektion och förbrukar mindre kol. Från 13 995 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.