Månen existerar inte och 4 andra världsfrånvända konspirationsteorier

Asteroid som kraschar mot jorden och gotiskt konstverk på Denvers flygplats.

Är Denvers flygplats verkligen hem för illuminatirörelsen?

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-12-02 21:23  |  Lästid: 4 minuter

Det är ingen hemlighet att faktaresistens på senare tid blivit alltmer trendigt – och denna smått dystopiska utvecklingsriktning är trots allt kanske inte så konstig. Med kopiösa mängder nyhetskällor och politiker som spottar ut åsikter kan det för gemene man bli bökigt att veta vad som faktiskt är sant och inte.

När det råder tvivel vänder sig vissa till etablerade faktahubar för att kunna dechiffrera omvärldens pussel – ni vet, det sunda och gymnasielärarbehagande sättet att göra saker på. Andra köper däremot en rulle aluminiumfolie, pysslar ihop en huvudbonad som de fäster på skallen och övertygar sig själva om att världens komplexitet inte kan förklaras på annat sätt än att ett gäng ödlor stipulerar världsordningen.

Strömningarna är dock inte bara av ondo i och med att det finns något smått kittlande med en smaskig konspirationsteori. Café kikar på fem av de mest världsfrånvända varianterna.

1. Denvers flygplats är, bland annat, centrum för Illuminatirörelsen

Gotisk staty
Dessa gotiska statyer ska tydligen hälsa Illuminati samt ödelfolket välkomna till högkvarteren på Denvers flygplats.

Denvers International Airport är världens näst största flygplats och är dryga 33 000 hektar stor. Dess väldiga yta, kosmopolitiska svär samt de cirka 64 miljoner passagerare som vistas på platsen per år är skäl nog för konspirationsteoretiker att förmoda att det pågår något fuffens.

Bland konspirationsteorierna finns det flera olika varianter. Vissa tror att flygplatsen är hem för en slags världselit bestående av ödlor. Dessa ska i sin tur styra USA och stora delar av världen.

Andra menar att det istället är Illuminati – en annan världselit bestående av icke-ödlor – som använder flygplatsen som centrum för deras verksamhet. Sedan finns det även de som tror att det i flygplatsen finns en portal till helvetet som vaktas av ingen annan än Blucifer – en jättestor häst med demoniska röda ögon.

Många av teorierna baseras på de statyer som står lite här och var på flygplatsen. Dessa ska alltså välkomna det utvalda folket till Illuminati eller ödlornas högkvarter medan vi ”vanlisar” bara ser gotiska konstverk.

2. Filmen Frozen producerades för att gömma Googles sökresultat på Walt Disney

Walt Disney
Walt Disneys lik ska enligt konspirationsteoretiker ligga begravd under en Disneylandattraktion – något som Disney INTE vill att du ska veta.

Efter att Disneys skapare Walt Disney dog i lungcancer 1966 började det spridas rykten om att han låtit frysa ned sin kropp så att den i framtiden kan återupplivas när medicinska tekniker blivit mer avancerade. Inte nog med det – hans nedfrysta lik ska även vara begravd under Pirates of the Caribbean–attraktionen på Disneyland i Kalifornien.

Nu är det ju så att Walt Disney kremerades och begravdes i Forest Lawn Memorial Park i Glendale i Los Angeles. Men inte stoppar det konspirationsteoretikerna.

Dessa menar även att filmen Frozen (2013) producerades av Disney i syfte att ändra Googles sökalgoritm. Detta i form av att när man söker på ”Disney Frozen” så visar sökmotorn resultat på filmen och inte information om att Walt Disneys lik är nedfryst.

Om vi leker med tanken att det är sant – är det genialiskt eller ett onödigt mastodontprojekt som kunde gått att lösas på andra sätt av Disney?

3. CERN öppnade en portal till helvetet

En portal till helvetet.
Finns portalen till helvetet på Denvers flygplats eller i det schweiziska partikelfysiklabratoriet CERN?

Portalen till helvetet finns alltså antingen på Denvers flygplats och vaktas av en väldig demonisk häst – eller så finns den i Schweiz.

CERN (Europeiska organisationen för kärnforskning) är världens största partikelfysiklabratorium. Fick du spänningshuvudvärk av att bara läsa vad organisationen är för något är konspirationsteorin mycket snällare mot hjärncellerna – nämligen att laboratoriet egentligen använder sina redskap för att öppna en portal till helvetet.

Det finns även de som tror att de genom sin stora partikelacceleratoranläggning försöker kalla fram en gud – mer exakt den keltiska guden Cernunnos i och med att hans namn börjar med CERN.

Slarvigt av CERN, kan man tycka. Behövde de verkligen ha med sin hemliga agenda i självaste namnet?

4. Jorden är ihålig

Skiss av ihålig jord i svartvitt.
Jorden har ett stort hål mellan nord- och sydpolen och kan besökas via hemliga ingångar, enligt vissa konspirationsteoretiker.

Flat Earth-teorin är ju trots allt rätt mainstream – därför kan man istället konvertera till att bli en hollow earther istället.

Teorin om att jorden är ihålig har funnits sedan 1600-talet när vetenskapsmannen Edmond Halley föreslog att jorden kan ha ett stort hål i sig på grund av skiftande magnetism. Helt orätt hade han dock inte – för fem år sedan hittade forskare en vattensamling djupt inne i jorden fylld med volymen av alla världens hav gånger tre. Vattnet skvalpar dock inte runt inne i en ihålig jord – det är istället samlat i en gigantisk sten 700 kilometer under jordens yta.

Denna nya upptäckt var dock nog för att elda på konspirationsteorier där många menar att det lever andra civilisationer inom moder jord som vi inte får besöka. Vill trots omständigheterna hälsa på varelserna tar man sig in via hemliga ingångar på nord- eller sydpolen.

5. Månen existerar inte

Astroid kraschar in i jorden.
Är månen enbart en distraktion för att vi inte ska upptäcka domedagsplaneten Niburu?

Här hade Coca-Cola blivit besvikna om de faktiskt hade riktat strålkastare med deras logga på för att marknadsföra sig själva inför millenieskiftet. Vissa konspirationsteoretiker menar nämligen att månen inte är något annat än en projektion.

En av dessa är flat earthern Dave Marsh som följde månens rörelse och jämförde det med officiella uppgifter. Eftersom att resultaten inte överensstämde kom han fram till slutsatsen att månen inte existerar överhuvudtaget. Syftet med den fejkade månen var enligt honom oklart – men att människor kan studera den i tusentals år utan att komma fram till något, berättade han för The Guardian.

Ännu en teori är att månen används för att distrahera de allmänna massorna från Niburu – en planet i vårt solsystem som väntar på att krascha in i jorden och på så sätt påbörja en väldig apokalyps.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-12-02 21:24