Kvinnaböske i tuff kamp med Kid Rock – vem är mest redneck …?

Markus Thunberg  |  Publicerad 2015-03-19 16:50  |  Lästid: 3 minuter
ny

Kid Rock är den rappande republikanen som blivit countrysångare och precis släppt albumet First kiss. Hasse ”Kvinnaböske” Andersson är mannen bakom ”skåntry” (country på skånska) och har precis deltagit i Melodifestivalen med låten Guld och gröna skogar. Men vem av de båda twangtitanerna är egentligen bonnigast? 

 

* * *

Rond 1: Låttitlar (i urval)

Kid Rock: Trucker anthem, Abortion, Cadillac pussy, Hillbilly stomp, Lowlife (living the highlife), Redneck paradise, Drinking beer with dad.

Kvinnaböske: Liselott, Jag är en liden påg från Skåne, Torghandel, Slåtter hos Nils-Mats, Kräftfisket, När gässen sträcker mot norr.

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 2: Reklam

Kid Rock: Mångårigt samarbete med Jim Beam för vilka han skapat cocktailrecept som ”All summer long shandy”. Rock: ”Jag har druckit Jim Beam hela mitt liv så det var en no-brainer.”

Kvinnaböske: Samarbetade med Skånemejerier på 80-talet och skrev kampanjlåten Tacka vet jag mjölk och mackor.

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 3: Shower/turnéer (i urval)

Kid Rock: White Trash On Dope Tour, Destroy Your Liver Tour, Between The Legs Tour, Lazy Muthafuga Tour.

Kvinnaböske: Sommarfars i Knutsbol, Allsång på Vallarna, Hasse Östen åsse Eva, Julfest på Björksäter.

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 4: Vapenvana

Kid Rock: ”Jag köper alltid fler skjutvapen. Jag har allt från en civil war-kanon till ett MP5-maskinvapen. Om någon invaderar ens hus, ja, då tycker jag att man får skjuta personen.”

Kvinnaböske: Gjorde lumpen i Karlskrona och utbildade sig till sjukvårdare. Gick sedan på Marinens sjukvårdsskola i Göteborg. ”Där blev man i princip undersköterska.” Ronden till: Kid Rock.

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 5: Musikaliska samarbeten

Kid Rock: Uncle Kracker, Ted Nugent, Zac Brown, Hank Williams Jr, Snoop Dogg.

Kvinnaböske: Ulf ”Laxmördarn” Edefur, Östen Warnerbring, Lasse Långöra, Siw Malmkvist, Lars-Åke ”Snus” Svensson.

Ronden till: Kid Rock.

Rond 6: Kvinnor

Kid Rock: Tidigare gift med Pamela Anderson, har dejtat porrstjärnorna Jesse Jane och Briana Banks: ”Min framgång med kvinnor tog fart när jag sålt ungefär 14 miljoner skivor.”

Kvinnaböske: Gift med Monica, tidigare gift med Inger: ”Vi är de allra bästa vänner! Monica, jag och Inger firar jul tillsammans med ungarna och deras familjer.”

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 7: Förströelse i turnébussen

Kid Rock: Floridapolisen hittade kokain och marijuana i Rocks buss och en sexfilm featuring Rock, Scott Stapp från Creed och ett antal strippor har även spelats in bland de röda lädersätena.

Kvinnaböske: ”Ibland lekte vi något som hette väderkvarnsleken. Då sitter två personer längst fram i bussen och tittar efter väderkvarnar.”

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 8: Motstånd mot ny teknik

Kid Rock: ”Jag Facetweetar inte eller vad det är folk gör. Jag sätter på  datorn, tittar lite på porr, kollar nyheterna och det är ungefär allt.”

Kvinnaböske: ”Jag är inte det minsta bevandrad med det tekniska. Allting finns i datorerna. Min svärson Tomas, som jobbat på studio i Karlskoga, hjälper mig.”

Ronden till: Kvinnaböske.

 

Rond 9: Droger

Kid Rock: ”De borde legalisera och beskatta allt: gräs, kokain, heroin.”

Kvinnaböske: ”Jag var med i FAMN (Föreningen Artister Mot Narkotika) på 80-talet. Tyvärr fick det aldrig något större genomslag.”

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 10: Religiös konservatism

Kid Rock: Håller på gammelkristna ideal: ”Som godkänd vigselförrättare ser jag inte direkt fram emot att viga gay people, men jag
motsätter mig det inte. Jag är inget fan av abort.”

Kvinnaböske: Ivrig förespråkare av att gemene man ska få ta med sig hunden in i himlen, vilket inte minst hiten Änglahund vittnar om.

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 11: Skådespeleri

Kid Rock: Spelade dragracern Dogg i filmen Biker boyz och gjorde en cameo mot huvudkaraktären Erotica i serien Striperella.

Kvinnaböske: Dubbade rösten till skurken ”Jeppe” i Disneyfilmen Pongo och de 101 dalmatinerna.

Ronden till: Kid Rock.

 

Rond 12: Artistnamn

Kid Rock: Robert James Ritchie började kalla sig Kid Rock när han var 16, men medger: ”Bara Fresh Prince har haft ett sämre artistnamn.”

Kvinnaböske: Kvinnaböske är i själva verket Hasse Anderssons födelseort, men har fortfarande genitala buskisassociationer bortom all rimlighet.

Ronden till: Kvinnaböske.

 

Resultat

10–2! Sitt silverräviga Kenny Rogers-yttre till trots får Kvinnaböske se sig grundligt outredneckad av Kid Rock. Det får i och för sig de flesta. Nu tar vi gemensamt och sjunger Sweet home Alabama all summer long.

Källor: Guardian, SR, Jag har skrivit mina sånger av Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Michael Nystås, US Magazine, Billboard, Wikipedia.

Emil Persson

* * *

Mer musik

Gucci Mane släpper tre album samtidigt – alla är döpta efter mat

Urban Cone: Justin Bieber, kom ut och stå för kostnaden

Say Lou Lou: ”Man ska vara kall när det gäller allt i livet – förutom sina älskare”

Lorentz: Jag vaknar ibland upp och tänker: ”Det var mycket life i går”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-03 14:30