Enkla knepet som tar bort den dåliga lukten i kylskåpet

Minna Wallén-Widung | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-08-30 11:47  |  Lästid: < 1 minuter

Ibland kan till och med ett skinande rent kylskåp lukta suspekt även efter att du tagit ut all mat, torkat av hyllorna och slängt alla mindre fräscha grönsaker. Och du vill ju inte ha det skitigt i skåpet där det du ska äta står. ”Finns det ingen mirakelmetod?” tänker man. Jo, det verkar så; bikarbonat.

Testa att blanda en matsked bikarbonat med en liter varmt vatten. Torka sedan av väggar, hyllor och dörrar med bikarbonatlösningen.

För att undvika att odören kommer tillbaka kan du även ställa in en öppen burk med bikarbonat i kylskåpet. Det brukar ta ca tre månader innan du behöver byta ut bikarbonatlösningen.

Bonustricks för ett skinande rent kylskåp: Utsidan av kylskåpet rengör du lättast med en blandning av diskmedel och vatten. Eventuella fingeravtryck på kylskåpsdörren får du enkelt bort genom att ta lite mineralvatten på en bit hushållspapper och torka av. Vinäger får bort alla potentiella mögelsporer från kylen och ett tips för att få skinande rena hyllor är att torka av dem med fönsterputs.

Källa: Good housekeeping

Artikeln publicerades först på Allers.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-31 12:04