Hoppa till innehåll

Lars Lerins målningar blir frimärken: ”Jag har alltid drömt om det”

Helena Sjögren

Snart kan svenska folket ta del av konstnären Lars Lerins konst på riktigt nära håll. Målningarna kan nämligen landa i din brevlåda.

Från och med den 24 augusti kommer fem av hans verk, Vinterbrev, Nosferatu, Förort, Moské och Hemtrakt, bli frimärken.

– Jag har alltid drömt om att få göra egna frimärken, och eftersom jag satt det i system att skicka målade brev så var det ju väldigt roligt, säger han till TT.

Under sina resor har Lars Lerin målat kuvert som han skickat hem. Dels för att skapa resminnen, dels för att hans resminnen ska få en egen resa. Breven har ofta varit adresserade till konstnärens katter.

– Ibland skrev jag medvetet fel adress så att det skulle komma åter till avsändaren, mig själv, säger han till TT.

Konstnären och författaren Lars Lerin föddes 1954 i Munkfors och är numera bosatt på Hammarö utanför Karlstad tillsammans med maken Manoel ”Junior” Marques Lerin.

Lars Lerin med maken Manoel ”Junior” Marques Lerin . Bild: Charles Hammarsten / IBL Bildbyrå

Förutom gästutställningar runtom i världen har Lars Lerin även den permanenta konsthallen Sandgrund belägen i Karlstad.

Han har gjort två säsonger av SVT-serien Vänligen Lars Lerin. Efter den första säsongen tilldelades programmet Kristallen för Årets Livsstilsprogram. Han har även tilldelats Kristallen för Årets tv-profil. Lars Lerin har även tilldelats Augustpriset 2014 i kategorin Årets svenska fackbok.

Artikeln publicerades först på Allers.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.