Annons

Lars Lerin: ”Vaknade – då var mina armar och ben förlamade”

Lars Lerin gör succé i SVT:s ”Lerins lärlingar” – för Café berättar han om den gång han var närmast att dö.

Marlon Appelgren
Foto Ola Axman/IBL och Janne Danielsson
Lars Lerin: ”Vaknade – då var mina armar och ben förlamade”

Vilken är din största framgång i livet?

– Att jag lyckades komma ifrån mitt 
tablett- och alkoholberoende. Det har varit förutsättningen för allt annat i mitt liv, annars hade jag kanske inte ens levt nu.

Annons

Vilken är din största motgång?

– När hela min värld rasade ihop 
i Lofoten. Det tog slut i mitt förra förhållande och jag hade gått så långt i mitt destruktiva liv att jag var tvungen att komma hem med svansen mellan benen.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad vet du i dag som du önskar att du 
visste när du var 15?

– Det är mycket det. Stackars tonåringar säger jag bara. Om jag ändå hade vetat det att jag bara kunde strunta i allt och sätta på mig en klänning och läppstift och vara precis som jag ville. Man lever bara en gång, så varför ska man göra det som förväntas av en?

Vilket är det värsta kok stryk du fått?

– När jag var åtta–tio år så fick jag en riktig smäll på stjärten av min pappa. Jag hade varit löjlig inför kamraterna och fått honom att se fånig ut för att jag hade gjort bort mig.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– Jag blev alkoholförgiftad i Lofoten, vaknade en morgon och kände att armar och ben och allting var förlamat. Jag kunde helt enkelt inte röra mig.

Har du något favoritord?

– Egentligen.

Om du fick ändra på en sak med ditt 
utseende, vad skulle du ändra då?

– Jag skulle önska att jag hade bättre hållning och inte var så kutryggig. Jag tror att det var för att jag var så obekväm med att vara lång när jag var yngre och inte ville vara den jag var. Det passade mig på något sätt att krypa ihop sådär.

Vad hatar du mest av allt?

– Främlingsfientlighet, att vanliga svenskar och hederligt folk inte vill hjälpa flyktingar och håller på och räknar om folk är över eller under 18 år eller vad det nu är. Jag tycker att det är så himla snålt.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?

– Under tiden jag drack så visste jag aldrig var jag var. En gång när jag hade varit på bokmässan i Göteborg så vaknade jag upp dagen efter i mammas hallonhäck hemma i Värmland. Den enda fördelen enligt mamma var att jag i alla fall hade blivit brunbränd för att jag låg och sov där ute i solskenet.

Vilken bok har betytt mest för dig?

– Det var en bok som hette Fallet Twyborn av Patrick White från Australien som jag läste när jag var väldigt ung. Den handlade om en människa som var en kvinna i olika delar av sitt liv och en man i andra. Det var så revolutionerande för mig att fantisera om att den där pojken kunde bli en dam som gifte sig på en 
farm och tog rollen som kvinna.

Vilken är din favoritsvordom?

– Jävla förbannade gris.

Hur känns kärlek?

– Det där med kärlek kan jag inte förstå. Jag känner att det är inbyggt i oss, det märks med mitt barn Rafael som är två år, den kärlek han ger och hur mån han är om att vi ska må bra. När vi ligger och ser på tv så ska han ha sin ena hand på Juniors kind och den andra på min kind. Vad är det för något egentligen? Var i universum kommer något sådant ifrån?

Lars Lerin är aktuell med programmet Lerins lärlingar på SVT.

Annons

Dela (3.46k)
Tweeta

Annons


Laddar