Annons

Lars Lerin gör ny tv-serie – Junior får en större roll

Efter succén med "Vänligen Lars Lerin", är det nu klart att konstnären medverkar i en ny SVT-serie. Inspelningarna börjar redan i augusti, rapporterar Värmlands folkblad.

Minna Wallén-Widung
Lars Lerin gör ny tv-serie – Junior får en större roll

Den nya serien går under arbetsnamnet Lars Lerins lärlingar, skriver Värmlands folkblad. Inspelningarna sker i Karlstad, på Lars Lerins hemmaplan. I serien ska olika personer med funktionsnedsättning få gå i konstskola, och också få dela med sig av sina livshistorier. De medverkande deltar alla i Karlstads kommuns handikappomsorg och ska få testa på flera olika konstformer vid sidan av målningen.

Annons

Lars Lerin. Bild: Jorma Valkonen/IBL Bildbyrå

Vi får också se mer av Lars Lerins man Manoel ”Junior” Marques i programmet.

Gilla Cafe.se på Facebook

– ”Junior” får en större roll i det här programmet och kommer inspirera med dans och show, säger Lars Lerin till Värmlands folkblad.

lerin

Lars Lerin tillsammans med maken Manoel ”Junior” Marques och sonen Rafael.
Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Dessutom ska deltagarna göra utflykter och hälsa på olika konstnärer. Lars Lerin säger till tidningen att han ska fungera mer som ett slags mentor än pedagog. Att jobba med personer som har en funktionsnedsättning är inget nytt för honom.

– Personer med funktionsnedsättning har tidigare fått ställa ut hos oss på Sandgrund och vi har bland annat arrangerat julshower. De har varit så himla härliga att ha och göra med och kommer med sådana berättelser. Tanken är att deras öden och äventyr ska ges utrymme i programmet, säger han till tidningen.

Men han ser också vissa utmaningar med programformatet.

– Det är alltid svårt att veta vad man ska prata i för termer när det handlar om funktionsnedsatta människor. Det är verkligen ingen homogen grupp. En del har en väldigt mild sorts psykisk skörhet och sårbarhet. Själv har jag också känt mig ganska nedsatt i perioder.

Lars Lerin gjorde succé med sitt förra program, Vänligen Lars Lerin, som också det sändes i SVT. Programmet fick en miljonpublik som satt bänkade då konstnären träffade olika kända människor i sin jakt på vänskap.

Värmlands folkblad skriver att det blir sex entimmesavsnitt av Lars Lerins lärlingar. Programmet väntas ha premiär i januari 2018.

Annons

Dela (78)
Tweeta

Annons


Laddar