Annons
Annons

Se Zlatans tacktal efter priset på Störd och Stolt-galan

Zlatan Ibrahimović var en av pristagarna på galan som i helgen uppmärksammade arbetet för människor med utvecklingsstörning.

Olle Arnell

zlatan störd och stolt

När Riksförbundet FUB höll gala i Blå hallen i lördags uppmärksammade man företag och personer som gjort något bra för människor med utvecklingsstörning. På galan som heter Störd och Stolt prisades bland andra Lars Lerin, Manoel ”Junior” Marques och Zlatan Ibrahimović.

Annons

– Jag är väldigt glad och stolt, säger Zlatan i sitt tacktal som du ser i videospelaren nedan.

 

Juryn och många av prisutdelarna är personer som har en utvecklingsstörning, däribland Linda Hammar som blev känd genom TV-serien En annan del av Köping och Mats Melin – också känd som ”ICA-Jerry”. Mats Melin var den som delade ut priset till Zlatan.

Så här löd juryns motivering:

– Zlatan Ibrahimović får pris på grund av hans fantastiska sponsorinsats då han gjorde det ekonomiskt möjligt för ”det okända landslaget” att ta sig till WM i Brasilien förra året. I stället för att skänka en tröja till en insamling för att få ihop pengar för att laget skulle kunna åka, så skänkte Zlatan de pengar som fattades utan att tveka. Denna insats gjorde det möjligt för ”det okända landslaget” att uppleva VM men också till att synliggöra fotbollsspelare med utvecklingsstörning och göra ”det okända landslaget” känt över hela världen. Och som Zlatan själv sagt: – Fotboll ska spelas av alla, oavsett kön, handikapp eller inte.

FUB är en intresseorganisation som sedan 1956 arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. FUB står för Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning.

Annons

Dela (391)
Tweeta

Annons


Laddar