Las Vegas spektakulära konsertarena chockar premiärgästerna

En ny galen konsertupplevelse i Las Vegas har just öppnat dörrarna och de första reaktionerna är minst sagt överväldigande.

Jonas Strandberg | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-10-02 15:07  |  Lästid: < 1 minuter

De irländska rockveteranerna U2 fick i fredags äran att genomföra den allra första konserten i den väldigt imponerande nya Las Vegas-arenan The Sphere. Som namnet antyder är det en klotformad… lokal är väl tekniskt sett korrekt, men aningen missvisande. The Sphere är iklädd cirka en miljon LED-skärmar som alla samverkar för att skapa en lika delar omfamnande som psykedelisk konsertupplevelse. Nu har bilder och videoklipp från showen läckt ut och det ser verkligen ut att sakna motsvarighet.

Konserten var den första av många från U2, som nu väljer att lägga fokus på sitt ikoniska album Achtung, Baby, men smakar det så kostar det. Många av showerna är slutsålda, men de billigaste biljetterna som är kvar ligger på cirka 4000 kronor. Det ser dock ut att vara värt det.

Foto: Getty Images

Bygget av arenan påbörjades 2019, men pausades under pandemin och har därför först nu kunnat öppna. Den slutgiltiga prislappen uppges ha landat på 2,3 miljarder dollar. Resultatet? Den största sfäriska byggnaden i världen med plats för 18600 människor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-10-02 18:01