Linda Pira laddar om

Sveriges nya hiphopdrottning Linda Pira, aktuell med tre grammisnomineringar, berättar för Café om lustgas, alkisattacker och grymma låttexter. * * * Linda Pira – som du inte visste om. Titeln på SVT Play-dokumentären om den 28-åriga rapparen känns redan djupt missvisande. För tack vare den, singeln Bang bang och ep:n Matriarken är Linda Pira snart ett […]

Publicerad 2014-01-05 07:00  | Lästid: 2 minuter | cafevik

Sveriges nya hiphopdrottning Linda Pira, aktuell med tre grammisnomineringar, berättar för Café om lustgas, alkisattacker och grymma låttexter.

* * *

Linda Pira – som du inte visste om. Titeln på SVT Play-dokumentären om den 28-åriga rapparen känns redan djupt missvisande. För tack vare den, singeln Bang bang och ep:n Matriarken är Linda Pira snart ett hushållsnamn.

SVT gör ett (bokstavligen) naket porträtt på artisten. Kamerateamet fick bland annat följa med hela vägen in i förlossningssalen när Linda födde tvillingar.

– Vet du, jag märkte knappt att de var där, säger hon. Jag hade den där lustgasgrejen hela tiden, så jag skrattade mig igenom hela förlossningen. De intervjuade mig på uppvaket efter och då var jag ännu mer väck. Det minns jag inte ens.

Låter som att det finns mycket bra bonusmaterial.
– Ja, men det roligaste var när en av fotograferna kom ut till Hässelby centrum och började ta klippbilder. En alkis trodde att han filmades och blev helt tokig. När jag kom ner såg jag bara hur filmkillen sprang runt med en galen alkis efter sig. Så kul.

Linda Piras historia följer det klassiska underdogtemat: Ung Linda går sånglinjen, får skivkontrakt, men bolaget går omkull. Stökig Linda åker till Thailand, hittar fokus i thaiboxning, kommer tillbaka och lägger en vers på kompisen Stors Rom & kush – som blir en succé.

Du har en grym rad i Bang bang: ”Linda Pira, drömmer om att heta Linda Para, när man är rik är det lätt att leka Che Guevara.” Hur jobbar du med dina texter?

– Jag skriver jättemycket med Stor. Vi klickar skitbra. Man lyssnar på beatet och så kommer det bara. Jag har så många begåvade människor runt mig att jag vore dum om jag inte utnyttjade det.

Johan Hurtig

Fotograf: Johan Nilsson
Stylist: Julia Stridh 
Hår & make: Kristina Kullenberg/Lundlund

Dela på Facebook
Tweeta